Vakantiecheck auto

Vakantiecheck auto | Auto controleren | Douwe De Beer Occasions

Wanneer u op vakantie gaat met de auto, heeft deze het vaak zwaar te verduren. Niet alleen wordt de auto aanzienlijk langer gebruikt dan normaal, vaak wordt deze ook blootgesteld aan hogere of juist lagere temperaturen. Zonder goede voorbereiding kan dit voor problemen zorgen, wat het plezier van de vakantie zeker niet ten goede komt.

Bij een vakantiecheck voor de auto wordt gekeken naar de punten die het vaakst problemen geven tijdens een vakantiereis. Deze servicebeurt brengt doorgaans geen hoge kosten met zich mee en voorkomt ongewenste situaties. Bij Autocentrum Douwe de Beer helpen wij u graag met een vakantiecheck. Hieronder leggen wij uit waar wij tijdens de vakantiecheck zoal op letten.

Airco controle

De airco draait tijdens de reis naar warme landen in de meeste gevallen op volle toeren. Dit is geen slecht gegeven, door de koelere temperatuur is de concentratie van de bestuurder tijdens het rijden namelijk hoger. Dit voorkomt jaarlijks een hoop ongelukken. Een slecht werkende airco daarentegen heeft vele nadelen. De auto verbruikt in dit geval ten eerste meer brandstof, doordat de airco moeite heeft om de temperatuur op niveau te houden. Daarnaast is een slecht onderhouden airco een bron van bacteriën, die ziektes kunnen veroorzaken. U wilt natuurlijk niet ziek terugkomen van vakantie!

Temperatuur van de motor

Niet alleen in de auto mag de temperatuur niet te hoog oplopen, ook onder de motorkap is het koelsysteem essentieel. Tijdens de auto vakantiecheck wordt het koelvloeistofpeil gecontroleerd en eventuele lekkage van het systeem opgemerkt. Tip: mocht de motor desondanks tijdens het rijden toch te warm worden, dan helpt het vaak om de ramen open te zetten met de kachel op de hoogste temperatuur en op de hardste stand. De warmte van de motor gaat zo via de cabine naar buiten.

Bandenspanning

De bandenspanning draagt voor een groot deel bij aan het rijplezier onderweg naar uw vakantiebestemming. Te zachte banden verhogen het brandstofverbruik en geven meer kans op een klapband. Dit komt doordat de temperatuur van de banden hierbij hoog oploopt. Banden met een te hoge bandenspanning daarentegen hebben aanzienlijk minder grip op het wegdek. Het is dus essentieel dat uw bandenspanning voor vertrek op het juiste niveau gebracht wordt.

Uw auto laten controleren voor vertrek

Gaat u binnenkort met de auto op vakantie en wilt u zonder zorgen op reis? Maak dan direct een afspraak voor een vakantiecheck bij Autocentrum Douwe de Beer. Bel voor een afspraak naar 0321 – 320 202 of vul ons online contactformulier in.