Veel leaseauto’s verkocht in oktober

Veel leaseauto's verkocht in oktober | Douwe De Beer Occasions

Vergeleken met oktober 2014, zijn er in oktober 2015, 10,8% meer leaseauto’s geregistreerd. Oktober is daarmee de vijfde achtereenvolgende maand met een plus in het aantal leaseregistraties ten opzichte van 2014. De verwachting is dat, door de aanstaande verandering in de bijtellingsregels, het aantal nieuwe leaseauto’s in november en december van dit jaar nog verder toe zal nemen.

Vanaf januari 2016 zullen veel auto’s uit de voordelige bijtellingsklassen duurder worden. Maar, wie voor die tijd een leaseauto op naam zet, profiteert nog maximaal vijf jaar van het voordelige bijtellingspercentage. Vooral de plug-in hybrids, die nu nog in de 7% klasse vallen, zijn op het moment daarom niet aan te slepen.

Populaire merken bij de leaseauto’s

In de leasemarkt zijn vooral de merken Volkswagen, Renault en Peugeot populair. Samen hebben zij op dit moment een aandeel van 36,6% in de Nederlandse markt voor leaseauto’s. In oktober 2015 was de Peugeot 308 sw de meest verkochte nieuwe leaseauto. Maar ook de Volkswagen Golf, Volkswagen Passat, Volkswagen Polo en Peugeot 208 worden vaak geregistreerd als onderdeel van een leaseovereenkomst. Aan de andere kant zijn Volvo en Kia de automerken die aandeel verliezen in de leasemarkt.

Plug-in hybrid steeds vaker uitverkocht

De plug-in hybrids die nu vaak nog in de bijtellingsklasse van 7% vallen zijn in de laatste maanden van het jaar enorm populair. Bij veel leasemaatschappijen zijn deze populaire leaseauto’s daarom inmiddels niet meer te verkrijgen. Als alternatief kan een jonge tweedehands plug-in hybrid uit het buitenland geïmporteerd worden. Aangezien de bijtellingsregels 60 maanden blijven gelden nadat het voertuig voor het eerst op kenteken is gezet, kunnen deze auto’s vaak nog enkele jaren tegen het voordelige tarief gereden worden.

Gunstige bijtelling bij Autocentrum Douwe de Beer

Bij Autocentrum Douwe de Beer hebben wij op ieder moment een interessant aanbod met rijk-aangeklede jonge occasions. Hier zitten ook een aantal occasions bij die tegen een voordelig bijtellingstarief geleaset kunnen worden. Ook kunnen wij u helpen met het importeren van een voordelige occasion uit de gunstige bijtellingsklassen. Wij hebben jarenlange ervaring met het importeren van occasions uit diverse landen. Ook bij het importeren van een auto is het bovendien mogelijk om uw huidige auto in te ruilen. Neem vandaag nog contact met ons op en leg ons uw specifieke wensen en eisen voor.