‘Veel occasions verkocht in april 2016’

'Veel occasions verkocht in april 2016' | Douwe De Beer Occasions

De occasionverkopen aan consumenten zijn in april 2016 gestegen ten opzichte van dezelfde maand vorige jaar. De cijfers van VWE voertuiginformatie en -documentatie laten een groei van 8,3% zien. Voor de eerste vier maanden van het jaar 2016 betekent dit een toename van 6% ten opzichte van dezelfde periode in 2015.

Vooral tweedehands Volkswagens zijn in Nederland in trek, maar ook van de merken Audi en BMW werden in april significant meer occasions verkocht dan een jaar eerder. Bij onze andere topper Mercedes, werd een meer bescheiden groei gerealiseerd. Consumenten zijn hierbij vooral op zoek naar jong occasions van maximaal enkele jaren oud.

‘Autobedrijven halen meer omzet uit occasions’

De verkoop van gebruikte auto’s wordt steeds belangrijker voor de Nederlandse autobranche. Inmiddels is 70% van de auto’s die autobedrijven aan consumenten verkopen een occasion. Zo verkochten Nederlandse autobedrijven in totaal voor 9,4 miljard euro aan nieuwe auto’s, terwijl er vorig jaar 12,6 miljard euro werd verdiend met de verkoop van gebruikte auto’s. Tot slot vertegenwoordigden de auto’s die consumenten onderling verhandelden in 2015 een omzet van 3,7 miljard euro.

‘Meer omzet uit import occasions’

Daarnaast weten autobedrijven tegenwoordig meer omzet te halen uit de import van gebruikte auto’s, terwijl traditiegetrouw de export van gebruikte auto’s in Nederland veel groter was. Bedroeg de import van occasions in 2012 nog 57% van de omzet die werd behaald met het exporteren van occasions, was dit in 2015 al 110%. Hoewel er nu minder auto’s worden geïmporteerd dan in 2012, ligt de gemiddelde waarde van de betreffende occasions en de omzet die autobedrijven hierop behalen significant hoger.

Betrouwbare, luxe occasions van Autocentrum Douwe de Beer

Bent u ook op zoek naar een betrouwbare tweedehands auto? Dan bent u van harte welkom in de showroom van Autocentrum Douwe de Beer. Hier vindt u een gevarieerd aanbod met jonge, betrouwbare occasions. Wij zijn gespecialiseerd in de Duitse merken Audi, BMW, Mercedes en Volkswagen. Bovendien kunnen wij u ook helpen indien u een auto wenst te importeren uit het buitenland. Onze verkoopadviseurs kijken graag persoonlijk met u naar de mogelijkheden.