Veilig in de auto met het herfstweer

Veilig in de auto met het herfstweer | Douwe de Beer

Niets is zo veranderlijk als het weer, zeker in de herfst kan het weer snel omslaan. Een felle lage zon afgewisseld met regenbuien, wind en gladheid kunnen voor gevaarlijke situaties op de weg zorgen. Bovendien is het steeds vroeger donker en wordt de kans op files mede daardoor ook steeds groter. Om veilig de weg op te gaan deze herfst, hebben wij een aantal tips voor u op een rijtje gezet.

Goed zicht

In de herfst kunt u al snel verblind worden door de laagstaande en felle zon. Het is daarom belangrijk dat u altijd een zonnebril in de auto heeft liggen om u hiertegen te beschermen. Daarnaast is de kans groot dat u in het donker naar uw werk of huis moet rijden. Bijna de helft van de Nederlanders geeft aan dat ze minder goed zien in het donker, heeft u hier ook last van? Wellicht kan een nachtbril een goede oplossing voor u zijn. Naast dat u zelf goed zicht heeft, is het ook belangrijk dat andere weggebruikers u goed kunnen zien. Regenbuien of de laagstaande zon zorgen er namelijk ook overdag voor dat u minder goed zichtbaar bent, laat uw verlichting daarom ook overdag aan.

Een schone auto

Om goed zicht te hebben, is het ook belangrijk dat uw auto schoon is. De lage zon maakt vuil namelijk goed zichtbaar, zorg er daarom voor dat uw autoruiten en lampen goed schoon zijn. Wanneer uw ruitenwissers strepen achterlaten, moeten deze vervangen worden. Daarnaast kan het met de koude ochtenden sneller voorkomen dat uw ramen gaan beslaan. Rijden met beslagen ramen is erg gevaarlijk en u kunt hier bovendien zelfs een boete voor krijgen. Het is daarom erg belangrijk dat u wacht in de auto met de airco of verwarming aan of dat u uw ramen schoonmaakt met een droge doek.

Zorg voor een goed profiel

Met de vallende bladeren kan het al snel glad worden op de weg. Het is daarom belangrijk dat u uw bandenspanning en -profiel laat controleren. De gladde wegen en onverwachte regenbuien kunnen al snel de kans op slippen en aquaplaning vergroten. Bovendien is het ook verstandig om uw zomerbanden te verwisselen voor winterbanden. Winterbanden hebben namelijk veel meer grip op de weg wanneer het glad is.

Maak uw auto herfstklaar

Wilt u uw auto helemaal herfstklaar hebben? Laat uw auto dan controleren bij Autocentrum Douwe de Beer en ga goed voorbereidt de weg op. Heeft u onverhoopt toch schade opgelopen? Ook dan kunnen wij u helpen en zorgen we ervoor dat u weer snel veilig de weg op kan. Kom bij ons langs in onze werkplaats of neem contact met ons op via het online contactformulier.