Veiligheidsinnovaties bij Mercedes

Veiligheidsinnovaties bij Mercedes | Douwe De Beer Occasions

In Berlijn heeft Daimler, het moederbedrijf van Mercedes Benz, onlangs een aantal innovaties op het gebied van veiligheid gepresenteerd. Deze innovaties zijn voornamelijk evoluties van het reeds toegepaste Electronic Stability Programme (ESP). Het betreft slimme, actieve veiligheidsystemen, die ongelukken zoveel mogelijk moeten helpen vermijden.

De actieve veiligheidssystemen kwamen aan bod tijdens een presentatie over de nieuwe generatie touringcars, trucks en taxivoertuigen die gehouden werd door Mercedes directeur Trucks & Buses Wolfgang Bernard. Volgens hem zijn actieve veiligheidssystemen de toekomst en zal Mercedes in de voorhoede opereren wat betreft ontwikkelingen op dit gebied.

Passieve veiligheidssystemen

Sinds de jaren 80 loopt Mercedes voorop als het gaat om de invoering van passieve veiligheidssystemen. Innovaties op dit gebied waren onder andere de stevige maar flexibele carrosserie, de invoering van kreukelzones en het gebruik van airbags. De ontwikkelingen op het gebied van veiligheid hebben ervoor gezorgd dat het aantal verkeersdoden is afgenomen. Maar om het aantal verkeersdoden naar nul te brengen zijn volgens Mercedes nieuwe maatregelen nodig. Het gebruik van actieve veiligheidssystemen moet er in de komende jaren voor gaan zorgen dat het aantal verkeersdoden nog verder af zal nemen. Bij actieve veiligheidssystemen neemt de auto bepaalde taken van de bestuurder (deels) over.

Van passieve veiligheid naar actieve veiligheid

Zo krijgt de Mercedes Sprinter bijvoorbeeld de optie Crosswind-Assist. Bij zijwind remmen de wielen van de Sprinter afzonderlijk af, waardoor de auto niet ongemerkt gaat slingeren en er minder tegengestuurd hoeft te worden. Daarnaast zijn veel modellen van Mercedes inmiddels uitgerust met de Collision Prevention Assist, dat de bestuurder waarschuwt wanneer de afstand tot de voorligger te klein dreigt te worden. Is de afstand eenmaal te klein, dan remt dit systeem automatisch af om zo een kop-staartbotsing te voorkomen. Een ander systeem, de Blind Spot Assist, geeft een waarschuwingssignaal wanneer de richtingaanwijzer aan wordt gezet terwijl zich een object in de dode hoek van het voertuig bevindt. De Mercedes Vito kan bovendien worden uitgerust met de optie Pre-Safe. Wanneer het systeem vermoedt dat het voertuig betrokken raakt bij een ongeval (op basis van onverwachte remacties of wielbewegingen) zorgt het automatisch dat openstaande ramen worden gesloten, stoelen rechtop gezet worden en veiligheidsriemen worden aangetrokken. De besproken opties moeten ervoor gaan zorgen dat autorijden nog veiliger gaat worden.

Jonge Mercedes occasions bij Autocentrum Douwe de Beer

Bij Autocentrum Douwe de Beer kunt u terecht voor zeer recente Mercedes occasions met weinig kilometers en een rijke uitrusting. In ons assortiment zult u o.a. de Mercedes B-Klasse, Mercedes C-Klasse en Mercedes E-Klasse regelmatig terugvinden. Vaak zijn deze auto’s uitgerust met de nieuwste snufjes op het gebied van veiligheid zoals de eerder besproken Collision Prevention Assist en Blind Spot Assist. Dit garandeert dat u nog vele jaren rijplezier zult beleven aan uw Mercedes occasion. Op onze website vindt u altijd ons actuele aanbod terug, uiteraard bent u ook van harte welkom om al het moois in onze showroom in Dronten te komen bewonderen.