Verkoop leaseauto’s in 2014: +3%

Verkoop leaseauto's in 2014: +3% | Douwe De Beer Occasions

Eind 2014, zijn er zoals verwacht een recordaantal leaseauto’s op kenteken gezet. Concreet werden er in december 14.913 leaseauto’s verkocht, tegenover 11.970 auto’s in december 2013. Dit komt neer op een toename van ruim 24%. Reden voor deze substantiële stijging, zijn de nieuwe fiscale bijtellingsregels die in januari 2015 zijn ingegaan.

Over geheel 2014 is er een stijging in het aantal verkochte leaseauto’s gerealiseerd van 3%. De meeste consumenten die een lease auto kochten, kozen hierbij voor een model in de 14%-bijtellingsklasse. De populairste modellen waren over geheel 2014 gezien, de Skoda Octavia Combi, de Peugeot 308 SW en de Volvo V40. In 2015 vallen deze modellen in een hogere bijtellingsklasse.

Reden voor hogere bijtelling leaseauto

De fiscale bijtelling is oorspronkelijk bedoeld, om het privévoordeel van een zakelijke auto te kunnen belasten. Echter, vanaf 2008 worden de bijtellingsregels vooral gebruikt om het rijden van energiezuinige leaseauto’s te stimuleren. In het zogenaamde Energieakkoord is namelijk afgesproken, dat Nederland zich tot doel stelt om in 2018, 200.000 auto’s op de weg te hebben die deels of geheel elektrisch rijden. Dit betekent dat de bijtelling voor veel leaseauto’s op benzine en diesel verhoogd wordt, terwijl elektrische- en hybride auto’s in lagere bijtellingsklassen blijven vallen.

Ook in 2015 hogere leaseauto verkoop

Marktcijferspecialist Aumacon verwacht ook in 2015 een toename te zien in het aantal verkochte leaseauto’s. Aangezien de bijtellingsregels in 2016 nog verder aangescherpt worden, is 2015 het jaar waarin een leaseauto op benzine of diesel voor het laatst kan worden aangeschaft tegen 14% bijtelling. Omdat de fiscale bijtelling een geldigheid van vijf jaar kent, zorgt dit al gauw voor een bijtellingsverschil van meer dan tienduizend euro over de gehele looptijd.

Financial lease occasion van Autocentrum Douwe de Beer

Een financial lease occasion is een voordelige keuze, zeker wanneer de occasion ook nog eens in een gunstige bijtellingsklasse valt. Bij Autocentrum Douwe de Beer vindt u voornamelijk jonge occasions. Deze occasions hebben een gunstige leaseprijs, aangezien de grootste afschrijving in de eerste jaren na aanschaf plaatsvindt. Daarnaast hebben wij regelmatig occasions in ons assortiment, die in de 14% bijtellingsklasse vallen. Aangezien de bijtelling vijf jaar geldt nadat de auto op kenteken is gezet, kunnen deze auto’s vaak nog een aantal jaar tegen dit gunstige bijtellingstarief gereden worden.