Verkopen occasions en nieuwe auto’s stijgen

Verkopen occasions en nieuwe auto’s stijgen | Douwe de Beer

De automarkt kent in 2013 een goed einde! Uit gepubliceerde cijfers van de brancheverenigingen RAI en BOVAG blijkt dat niet alleen het aantal verkopen van nieuwe auto’s is gestegen, maar ook de occasion markt een stijging laat zien. In kalendermaand november zijn er in totaal 40.659 nieuwe auto’s verkocht, een jaar eerder waren dit er nog 30.269. Dit betekent dat de verkoop van nieuwe auto’s afgelopen maand met maar liefst 34,2% is gestegen ten opzichte van november 2012.

November is al de tweede maand waarin de verkoopcijfers hoger zijn dan in 2012. In één van onze vorige nieuwsberichten werd al aangegeven dat ook in 2014 de automarkt blijft stijgen. Dit zijn dus zeer gunstige berichten voor de autobranche.

In 2013 nog een auto kopen

De stijgende verkopen van zowel nieuwe auto’s als occasions zijn goed voor het vertrouwen in de automarkt. Reden voor deze stijgingen zijn dat mensen nog willen profiteren van de gunstige fiscale voorwaarden die alleen nog van kracht zijn 2013. In 2014 zullen er namelijk een stuk minder auto’s profiteren van de 0% bijtelling. De brancheorganisaties hadden voorspeld dat er in 2013 maar 380.000 nieuwe auto’s zouden worden verkocht. Dit doel is, met ruim 378.000 verkochte nieuwe auto’s, al zo goed als bereikt met nog een maand te gaan.

Occasion verkopen stijgen

Zoals eerder genoemd, zijn er ook meer occasions verkocht in de maand november. Dit blijkt uit cijfers van VWE voertuiginformatie en -documentatie. In de maand november is het aantal verkochte occasions met ruim 3% gestegen ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder. In totaal werden er maar liefst 142.759 occasions verkocht.

Occasion kopen of leasen?

Bent u op zoek naar een tweedehands auto? Wilt u deze occasion kopen of leasen? Bekijk ons uitgebreide assortiment aan occasions. Staat uw droomauto er niet tussen? Dan gaat Autocentrum Douwe de Beer voor u op zoek! Ook kunt u bij ons een auto laten importeren. U bent natuurlijk ook van harte welkom in onze showroom. Wanneer u nog vragen heeft over een occasion of het importeren van een auto, dan kunt u middels ons contactformulier met ons in contact treden. Tevens zijn wij telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 0321-320202.