Verkopen Volkswagen blijven toenemen

Verkopen Volkswagen blijven toenemen | Douwe de Beer occasions

Uit recent gepubliceerde cijfers door autobrancheorganisatie ACEA, blijkt dat de Europese verkoopcijfers van het automerk Volkswagen blijven groeien. Dit, ondanks het schandaal met de sjoemelsoftware in dieselauto’s. In de maand september verkocht Volkswagen 8 procent meer auto’s dan een jaar eerder. Vooral de Volkswagen Golf en de Volkswagen Polo blijven onverminderd populair.

Het gaat Volkswagen echter beter af in Europa dan in de rest van de Wereld. Vooral in Brazilië en Rusland vielen de verkopen tegen. Wereldwijd verkocht Volkswagen in september 513.000 nieuwe auto’s, wat neerkomt op een daling van 4 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Dieselgate

Eind september kwam naar voren dat een groot aantal dieselauto’s van Volkswagen was uitgerust met speciale software, waardoor de emissiewaarden in een testsituatie lager uitvielen dan dat deze waarden bij normaal rijgedrag zijn. De verwachting was, dat deze ontdekking het consumentenvertrouwen in Volkswagen een behoorlijke deuk zou geven. Echter, nu beleidsmakers hebben aangegeven dat consumenten met een betreffende dieselauto nooit zullen opdraaien voor extra kosten, bijvoorbeeld in de vorm van een lastenverzwaring, is er voor de consument eigenlijk weinig aan de hand. Dit uit zich in de positieve verkoopcijfers in Europa.

Europese autoverkopen blijven zich herstellen

De verkoopcijfers van Volkswagen liggen in lijn met het algehele herstel van de Europese automarkt. Waar BOVAG en RAI eerder schatten dat de Nederlandse autoverkopen in 2015 uit zouden komen op 400.000 stuks, is deze verwachting inmiddels bijgesteld naar 415.000 nieuwe auto’s. Beide verenigingen voorzien een eindsprint in de laatste maanden van het jaar, die veroorzaakt zal worden door een run op zuinige leaseauto’s.

Volkswagen occasions bij Autocentrum Douwe de Beer

Bij Autocentrum Douwe de Beer hebben wij ons toegelegd op tweedehands auto’s van de merken Audi, BMW, Mercedes en Volkswagen. Hierbij doen wij ons best om op ieder moment de spreekwoordelijke ‘krenten uit de pap’ te pikken. In ons aanbod vindt u dus geen afgetrapte auto’s, maar luxe jonge occasions in een uitstekende technische- en optische staat. Wanneer u onze showroom in Dronten bezoekt, zult u zien wat wij bedoelen. Op onze website vindt u ons actuele aanbod terug. Schroom vooral niet om ons een vraag te stellen of om een autotaxatie of verzoek voor financial lease te sturen. Wij horen graag wat uw specifieke wensen en eisen zijn bij de zoektocht naar een nieuwe auto.