Volkswagen Golf populairste import auto

VW Golf populairste import auto | Auto importeren | Douwe De Beer

Uit recente gegevens van VWE TrendWeb blijkt dat de Volkswagen Golf in het eerste kwartaal van 2013, net als in het eerste kwartaal van 2012, de populairste auto was om te importeren. De VW Golf is in het eerste kwartaal van 2013 bijna 900 keer geïmporteerd.

Het totale volume aan importauto’s is t.o.v. het eerste kwartaal van vorig jaar met 3,6 procent gestegen. Verder is een grote verandering op te merken in het type auto’s dat men importeert. Vorig jaar waren bijvoorbeeld oldtimers veel populairder dan nu. De afname in populariteit voor het importeren van oldtimers te wijten aan het gegeven dat ze in tegenstelling tot vorig jaar niet meer wegenbelastingvrij zijn.

Ook zijn grote verschillen waarneembaar in de diverse segmenten van waaruit men auto’s importeert. Dit jaar zijn bijvoorbeeld kleine en zuinige auto’s erg gewild. Grote auto’s en terreinwagens zijn een stuk minder in trek.

Vooral jonge Duitse occasions

Jonge Duitse occasions, zoals in het assortiment van autobedrijf Douwe De Beer, zijn in het bijzonder in trek. Met name de categorie van 2 tot 3 jaar oude occasions maakte een sterke groei door. In de top 10 populaire importauto’s steeg de Volkswagen Polo van positie 6 naar positie 2; door een toename in import van 37,2 procent. De Mercedes Benz C-Klasse steeg van positie 7 naar positie 4; door een toename in import van 19,9 procent. De luxere Mercedes Benz E-Klasse steeg, door een toename in import van 8,5 procent, van positie 9 naar positie 8.

Autobedrijf Douwe De Beer heeft specialisten in huis die u kunnen begeleiden wanneer u een auto wilt importeren uit Duitsland. Klik hier om meer te lezen over auto import. Heeft u meer vragen over het importeren van een auto? Dan kunt u gerust contact opnemen met autobedrijf Douwe de Beer middels het contactformulier of u kunt ons bereiken op 0321 – 320 202.