Volkswagen grootste autoproducent ter wereld!

Volkswagen grootste autoproducent ter wereld! | Douwe de Beer Occasions

Volkswagen heeft in 2016 een recordaantal van 10,3 miljoen auto’s verkocht. Daarmee is het Duitse automerk momenteel de grootste autobouwer ter wereld! Met deze titel stoot Volkswagen Toyota van zijn troon. De afgelopen vier jaar was Toyota namelijk wereldwijd de grootste autoproducent.

De verkopen van Toyota stegen in 2016 slechts 0,2 procent vergeleken met 2015. Met in totaal 10,18 miljoen verkochte voertuigen verliest Toyota daarom zijn positie als marktleider. Volkswagen Group, die auto’s van twaalf verschillende automerken (waaronder Porsche, Audi, Skoda en Seat) produceert, zag de verkoop afgelopen jaar juist met 3,8 procent stijgen ten opzichte van 2015.

Buitenlandse verkopen

Ondanks de negatieve publiciteit rondom het dieselschandaal maakte Volkswagen toch een forse groei in de verkoop. Vooral in China zag Volkswagen het aantal verkopen stijgen. Toyota had het daarentegen moeilijk op de Amerikaanse markt. Hoe deze markt zich gaat ontwikkelen is voor voor beide koplopers spannend, aangezien president Trump plannen heeft om de belasting van importgoederen flink te verhogen. Hierdoor zouden er grote handelsbarrières kunnen ontstaan.

Volkswagen in Nederland

Volkswagen deed het afgelopen jaar in Nederland ook goed. Op het gebied van het aantal verkochte nieuwe auto’s was Volkswagen (met bijna 44.000 stuks) zelfs het meest geliefde merk. Ook onder de occasions is Volkswagen nog steeds groot favoriet. De Volkswagen Golf is het meest gewild, op de voet gevolgd door de Volkswagen Polo. Beide modellen stonden in 2016, net als het jaar ervoor, op plek 1 en 2 van meeste populaire modellen!

Volkswagen bij Autocentrum Douwe de Beer

Als specialist in occasions van Duitse topmerken, kunt u bij Autocentrum Douwe de Beer uiteraard ook terecht wanneer u op zoek bent naar een mooie Volkswagen occasion. Ook wanneer u op zoek bent naar een Audi occasion (onderdeel van de Volkswagen Group) helpen wij u graag verder! Neem voor meer informatie gerust contact op met een van onze verkoopadviseurs of kom langs in onze showroom voor een proefrit!