Volkswagen zet flink in op ICT

Volkswagen zet flink in op ICT | Douwe de Beer Occasions

Het Duitse automerk Volkswagen gaat in de komende jaren flink inzetten op Informatie- en Communicatietechnologie (ICT) voor nieuwe auto’s. Een belangrijk onderdeel is daarbij de toepassing van één besturingssysteem voor alle nieuwe Volkswagens. Dit besturingssysteem wordt vw.OS genoemd. Een hele verbetering, aangezien een auto van het Volkswagen concern nu soms door maar liefst 70 verschillende systemen wordt aangestuurd. Door de nieuwe aanpak moet het voor Volkswagen simpeler worden om updates en nieuwe ontwikkelingen door te voeren.

Autotechniek steeds ingewikkelder

Dankzij alle nieuwe elektronische technieken en assistentiesystemen is autotechniek gedurende de afgelopen jaren in een hoog tempo ingewikkelder geworden. Hierdoor werken sommige systemen binnen auto’s langs elkaar heen en is het op dit moment bijvoorbeeld niet mogelijk om iedere instelling van een auto te veranderen via een aanwezig infotainment systeem. vw.OS moet hier verandering in brengen. Dankzij dit nieuwe besturingssysteem wordt het straks mogelijk om alle elektronische techniek van een Volkswagen vanuit een centraal punt aan te sturen en kunnen ontwikkelaars binnen het Volkswagen concern straks gebruikmaken van één enkele programmeertaal.

Volkswagen We

Daarnaast zet Volkswagen in op een eigen ecosysteem waarbij nieuwe Volkswagens met elkaar verbonden zijn. Dit ecosysteem wordt ‘Volkswagen We’ genoemd. Vanaf het jaar 2020 zal elke nieuwe Volkswagen verbonden zijn door middel van Volkswagen We. Op deze manier zal het voor het Volkswagen concern makkelijker worden om met de Volkswagenrijder in contact te blijven en om deze te volgen gedurende de levensduur van de auto. Volkswagen stelt Volkswagen We bovendien ook open voor andere bedrijven, die toepassingen kunnen ontwikkelen voor het digitale ecosysteem.

Volkswagen bij Autocentrum Douwe de Beer

Autocentrum Douwe de Beer is gespecialiseerd in luxe, jonge occasions van de grote Duitse automerken Audi, BMW, Mercedes-Benz en Volkswagen. Onze verkoopadviseurs en monteurs werken dagelijks met uiteenlopende modellen van Volkswagen en volgen de ontwikkelingen daarom op de voet. Doordat wij relatief jonge occasions verkopen, zijn wij goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en mogelijkheden. Bent u op zoek naar een betaalbare occasion welke beschikt over de laatste technische snufjes? Kom dan eens langs in onze showroom en laat u vrijblijvend voorlichten.