Waarde leasecontracten gestegen

Gemiddelde waarde leasecontracten gestegen | Autobedrijf Douwe De Beer

De gemiddelde waarde van een leasecontract is in 2012 gestegen. In 2012 was een leasecontract ongeveer 84.000 euro waard. Dit is 6,1 procent meer dan in 2011. Het MKB, brancheorganisatie Midden- en Kleinbedrijf, is nog steeds de belangrijkste doelgroep (ruim 70%), maar het grootbedrijf is in opkomst met een groei van 50 procent het afgelopen jaar.

Dat er het meest wordt geleased in het MKB is te zien aan de omvang van leasecontracten. Bijna de helft van deze contracten heeft een waarde tussen de 10.000 euro en 50.000 euro. Met name de stijging van 26 procent van het aantal contracten met een waarde van meer dan vijf miljoen euro heeft gezorgd voor een hogere gemiddelde contractwaarde.

Financial Lease populair

Leasen kan op verschillende manieren. Als de kredietverstrekker zelf instaat voor het onderhoud van een product spreekt men van operationeel leasen. Bij financial lease gaat het volledige economische eigendom, inclusief onderhoud, over naar de kredietnemer. Het verschil in populariteit tussen financial en operational lease is groot. Financial lease is met 80 procent duidelijk de meest gebruikte leasevorm. Daarnaast gaat het in 63 procent van het aantal transacties om financial lease.

Wilt u voordelig een auto leasen, maar weet u niet of u een financial lease of operational lease contract wilt? Laat u informeren door Douwe de Beer! U kunt contact opnemen met ons via het contactformulier of door te bellen met 0321- 320 202.