Winterbanden, wel of niet nodig?

Winterbanden, wel of niet nodig? | Douwe de Beer Occasions

Nu de koudere maanden weer aanbreken kunnen de wegen door sneeuw of ijzel spiegelglad worden. Is het dan nodig om winterbanden aan te schaffen? Veel mensen denken dat winterbanden in ons land niet echt nodig zijn, aangezien het hier niet vaak sneeuwt. Maar dat winterbanden alleen nodig zijn bij sneeuw is een fabel! Winterbanden bieden namelijk meer veiligheid bij allerlei winterse weersomstandigheden en geven zelfs al meer grip bij temperaturen onder de 7 graden.

Vraagt u zich ook af of het nodig is om winterbanden aan te schaffen? Wij zetten in dit artikel vier belangrijke feitjes over winterbanden op een rij!

1. Winterbanden zijn niet alleen veiliger bij sneeuw

Hoewel het niet vaak voorkomt dat het sneeuwt in Nederland betekent dit niet gelijk dat winterbanden een overbodige luxe zijn! Door een behoorlijke vriesnacht of heftige regenbui kunnen de wegen namelijk gevaarlijk glad worden. Winterbanden zijn in deze weersomstandigheden een stuk veiliger. Het rubber van zomerbanden kan bevriezen waardoor u minder grip op de weg heeft.

2. Winterbanden zijn in sommige landen verplicht

Gaat u de sneeuw opzoeken in het buitenland? Dan is het zeker aan te raden om winterbanden aan te schaffen. In landen als Duitsland en Oostenrijk is het zelfs verplicht om met winterbanden te rijden bij winters weer!

3. Waarom bieden winterbanden meer grip?

Het rubber van winterbanden is een ander soort rubber dan dat wat wordt gebruikt bij de productie van zomerbanden. Daardoor zijn winterbanden zachter en flexibeler. Dit zorgt bij winterse temperaturen voor meer grip op de weg en een kortere remweg. Afhankelijk van de conditie van de weg en de snelheid waarmee u rijdt kan de remweg wel tot 40 procent korter zijn.

4. Winterbanden hoeven niet veel duurder te zijn

Uiteraard kost de aanschaf van winterbanden wat. Maar op de lange termijn hoeft u helemaal niet duurder uit te zijn. Want wanneer u met twee sets banden rijdt (winterbanden en zomerbanden), slijten uw banden ook minder snel. Maar bovenal gaat veiligheid natuurlijk boven alles!

Winterbanden bij Autocentrum Douwe de Beer

Wilt u winterbanden aanschaffen? Bij Autocentrum Douwe de Beer kunt u terecht voor nieuwe en tweedehands winterbanden. Daarnaast is het mogelijk om uw zomer- en winterbanden op te slaan in ons bandenhotel. Wanneer u uw banden wilt wisselen doen wij dit uiteraard ook graag voor u! Heeft u vragen of bent u op zoek naar een specifieke band? Neem dan gerust contact met ons op.