Chiptuning voor uw auto bij Douwe de Beer

Bij Douwe de Beer kunt u sinds kort de prestaties van uw auto verbeteren met behulp van chiptuning. Naast dat uw auto in motorprestaties erop vooruit gaat, rijdt uw auto ook nog eens een stuk efficiënter. Bent u benieuwd hoe chiptuning werkt? Hieronder leggen wij het voor u uit!

Wat gebeurt er met mijn auto tijdens chiptuning?

Wanneer uw auto chiptuning ondergaat, wordt het motormanagementsysteem of de Electronic Control Unit van uw auto aangepast. Het motormanagement systeem van uw auto is voorzien van een digitaal geheugen. Hier staan allerlei parameters in, zoals het toerental, de temperatuur, de stand van het gaspedaal, de accuspanning en de dichtheid van de lucht. Al deze parameters regelen onder andere de injectie, het onstekingstijdstip en de lucht/brandstof verhouding van uw auto. Wanneer het motormanagementsysteem chiptuning ondergaat, wordt de informatie van de parameters gebruikt om de prestaties van de motor te optimaliseren.

Wat heeft chiptuning voor impact?

U vraagt zich waarschijnlijk af of chiptuning wel veilig is voor uw auto? Bij auto’s wordt er altijd een bepaalde veiligheidsmarge in het motormanagement ingebouwd. Dit gebeurt omdat de auto dan in alle (extreme) omstandigheden veilig kan blijven rijden. In Nederland zijn deze omstandigheden zeer gunstig en is deze veiligheidsmarge ook zeker niet nodig. Met chiptuning kan de veiligheidsmarge benut worden om de prestaties van de accu te verbeteren. Het is echter wel belangrijk om vooraf uw verzekering te raadplegen om te overleggen wat dit voor uw autoverzekering betekent. Bij een ongeval zou dit anders tot problemen kunnen leiden. Wanneer u bijvoorbeeld een leaseauto heeft, kan het soms het geval zijn dat het maandelijkse bedrag wordt verhoogd.

Chiptuning bij Autocentrum Douwe de Beer

Bij Autocentrum Douwe de Beer kunt u terecht voor chiptuning. De medewerkers in onze werkplaats zijn gespecialiseerd in het uitvoeren van chiptuning en het zo efficiënt mogelijk benutten van het motormanagementsysteem. Bent u benieuwd hoeveel de prestaties van uw auto verbetert kunnen worden? Bereken dan via onze configurator hoeveel uw auto er op vooruit kan gaan!


Check hier hoeveel uw auto er op vooruit gaat »