Chiptuning

U kunt veel meer uit uw auto halen door middel van chiptuning. Door de software in de auto aan te passen krijgt de motor meer vermogen en koppel. Bovendien rijdt de auto dan nog eens een stuk efficiënter. Daarnaast zorgt chiptuning voor verbetering van de acceleratie, minder brandstofgebruik en bescherming van de koppeling.


Test nu via onderstaande configurator hoeveel uw auto in prestatie kan verbeteren!

Wat is chiptuning?

Chiptuning is het afstellen van de motor voor betere prestaties en een betere verbranding. Tegenwoordig bevindt zich in elke auto een computer die de motor aanstuurt. Dit wordt ook wel de ECU (Electronic Control Unit) of het motormanagement genoemd.

Bij het afleveren van een auto calculeert elke autofabrikant een veiligheidsmarge in. Deze veiligheidsmarge zorgt ervoor dat de auto onder de meest extreme omstandigheden en bij inferieure brandstoffen en motorolie goed blijft functioneren. In Nederland zijn deze omstandigheden goed (ofwel uitmuntend) te noemen. Hierdoor is het mogelijk om de veiligheidsmarge meer te benutten zonder schade aan de motor aan te richten.

Wanneer u uw auto laat chippen kunt u rekenen op de volgende voordelen:

  • Betere rijprestaties
  • Extra vermogen op een veilige manier
  • Minder brandstofgebruik
  • Bescherming van de koppeling
  • Verbetering van de acceleratie

Hoe werkt chiptuning?

De ECU ofwel het motormanagement regelt onder andere de injectie, het ontstekingstijdstip en de lucht/brandstof verhoudingen. Dit allemaal als functie van verschillende parameters zoals het toerental, de stand van het gaspedaal, de temperatuur en de dichtheid van de lucht en de accuspanning. Al deze gegevens worden verzameld in de chip.

Tijdens de chiptuning wordt de software die op de chip staat aangepast en wordt de motor anders afgesteld. De nieuwe, geoptimaliseerde informatie zorgt ervoor dat de prestaties van de auto verbeterd worden.

Maar waarom gebruiken fabrikanten dit zelf niet? Een terechte vraag. Auto’s worden in alle landen in grote hoeveelheden verkocht. De software wordt door fabrikanten afgesteld met een ruime en standaard marge zodat deze in alle landen veilig is.

In bepaalde landen is de marge ook noodzakelijk door bijvoorbeeld extreme weersomstandigheden of lage kwaliteit brandstof. Doordat er in Nederland goede omstandigheden zijn, kan er ook zonder risico aan chiptuning gedaan worden.

Laat uw auto chippen bij Autocentrum Douwe de Beer. Onze werkplaats is van maandag t/m vrijdag geopend van 8.00 tot 17.00. Hier kunt u ook terecht voor verschillende onderhoudsbeurten, reparatie en de APK keuring.

Auto chiptuning bij Douwe de Beer

Bij autocentrum Douwe de Beer kunt u terecht voor chiptuning. Onze medewerkers zijn hierin gespecialiseerd en hebben veel ervaring met chiptuning voor alle verschillende automerken. Bovendien is onze software van hoge kwaliteit waardoor we de levensduur en het vermogen van uw auto kunnen optimaliseren.

Bij de chiptuning houden we de emissiewaarden onder controle. Daarnaast stellen we de motor zodanig af dat de CO2-uitstoot en brandstofverbruik minimaal gelijk blijven. Bent u benieuwd hoe de prestaties van uw auto kunt verbeteren? Doe dan nu onze chiptuning test via de configurator hierboven!

Heeft u vragen over onze chiptuning? Neem gerust contact op voor meer informatie. Onze medewerkers helpen u graag en kunnen meer vertellen over chiptuning.