De BMW 8-serie Cabriolet komt eraan

De BMW 8-serie Cabriolet komt eraan | Douwe de Beer Occasions

De nieuwste cabriolet van BMW komt eraan! Het betreft de BMW 8-serie cabriolet en dit nieuwe model zal precies op tijd verschijnen voor het voorjaar van 2019. Vanaf maart volgend jaar zal de ruime en sportieve cabrio namelijk in de Nederlandse showrooms te vinden zijn en zal het dak er letterlijk en figuurlijk vanaf gaan.

Het design van de 8-serie cabrio is grotendeels gelijk aan dat van de de recent onthulde BMW 8-serie Coupé, welke vanaf 24 november leverbaar is. De BMW 8-serie is de opvolger van wat vroeger de BMW 6-serie was. De cabriolet is uitgerust met een stoffen kap en de introductieprijs zal rond de €130.000,- liggen.

Specificaties BMW 8-serie cabriolet

Bij zijn introductie is de BMW 8-serie cabrio leverbaar als 840d xDrive of als M850i xDrive. Waarbij de diesel het met 320 pk moet doen en het M-Performance model een benzinemotor met maar liefst 530 pk onder de motorkap zal hebben. Net als zijn voorganger is de cabriolet voorzien van een soft-top, welke bij een gang van maximaal 50 kilometer per uur geopend en gesloten kan worden in ongeveer 15 seconden. Nieuw is dat het dak dit keer leverbaar is in verschillende kleuren.

De 8-serie cabrio vergeleken met zijn voorganger

Wanneer het design van de nieuwe BMW 8-serie cabrio vergeleken wordt met zijn voorganger, de 6-serie cabrio, dan valt op dat BMW voor het exterieur heeft gekozen voor de overtreffende trap. De nieren zijn gegroeid, de uitlaatsierstukken zijn groter en de achterlichten zijn langgerekter. Aan de andere kant is het interieur van de nieuwe cabrio juist traditioneler. Hier zijn de gebruikte materialen wel een stuk luxer geworden. Met deze uitgesproken vierzits-cabriolet gaat BMW duidelijk de concurrentie aan met de Mercedes S-Klasse cabrio.

Luxe BMW occasions bij Autocentrum Douwe de Beer

Als liefhebber van Duitse auto’s kijken wij uit naar de introductie van de BMW 8-serie. Als specialist in occasions van de merken Audi, BMW, Mercedes en Volkswagen kunnen wij u op ieder moment een ruim aanbod topoccasions bieden. Kom eens langs in onze showroom of kijk rustig rond op onze website. U bent van harte welkom.