Een nieuwe auto aanschaffen of een occasion?

Een nieuwe auto aanschaffen of een occasion? | Douwe de Beer

De occasionverkopen presteren al jaren beter dan de verkoop van nieuwe auto’s. Zeker nu tijdens de coronacrisis zijn de occasionverkopen zelfs gestegen en zijn de verkopen van nieuwe auto’s de afgelopen tijd gedaald. Er zijn veel factoren die de koopbereidheid voor auto’s beïnvloedt, of juist het doorrijden in een auto stimuleert.

Veel jonge occasions op de markt

De belangrijkste motivatie voor de Nederlandse consument voor het aanschaffen van een occasion is natuurlijk de BTW en de BPM. Voor de coronacrisis was een nieuwe auto voor veel gezinnen al een te grote uitgave. Daarnaast komt er elk jaar een groot aanbod occasions op de markt vanuit de leasemarkt en het buitenland. Hiervan is het onderhoudsverleden bekend en tevens zijn deze occasions zijn nog relatief jong. Bovendien zijn de mogelijkheden om een occasion te kopen ook steeds eenvoudiger geworden. De optie tot het online aanschaffen van occasions en online platforms als Marktplaats en Gaspedaal helpen daar namelijk bij.

Betere kwaliteit auto’s

Auto’s hebben tegenwoordig ook een steeds langere levensduur. Het onderhoud in ons land is zeer goed gereguleerd, mede met behulp van de APK. Daarnaast zijn auto’s de aflopen jaren kwalitatief sterk verbeterd. Auto’s gaan daarom ook een stuk langer mee. De gemiddelde leeftijd van een personenauto in Nederland lag zo’n vijftien jaar geleden op 7,5 jaar, inmiddels is dat al 10,8 jaar. Echter, omdat de auto’s kwalitatief erg verbeterd zijn, worden ze ook een stuk duurder. De groeiende aantallen bij de occasionverkopen en het relatief lage aantal nieuw verkochte auto’s, komt dus voornamelijk door de financiële ruimte van de consument en de bovengenoemde kwaliteitsverbetering.

Betrouwbare occasions bij Autocentrum Douwe de Beer

Bent u op zoek naar een betrouwbare occasion? Bij Autocentrum Douwe de Beer hebben wij een mooi aanbod occasions voor u beschikbaar. U kunt ons aanbod eenvoudig online bekijken of langskomen bij ons in de showroom. Wij hebben occasions van mooie merken, zoals Audi, BMW en Volkswagen. Wilt u meer informatie over onze occasions of wilt u een afspraak inplannen? Vul eenvoudig ons online contactformulier in of neem telefonisch contact op via 0321 – 320 202. U bent van harte welkom in onze showroom in Dronten!