Laadpaal op vakantie: tips voor een zorgeloze reis

Laadpaal op vakantie %%sep%% %%sitename%%

Gaat u met uw elektrische auto op vakantie? In dit blog vertellen we u alles over elektrisch laden in het buitenland. Zo gaat u goed voorbereid op weg!


Elektrisch laden buitenland

Een autovakantie met een elektrische auto vraagt om een goede voorbereiding. Het is van belang dat u uw reisroute van tevoren plant, op basis van de laadstations langs de route. Zo kunt u van tevoren alvast (ongeveer) bepalen waar u kunt stoppen om uw auto op te laden. Er zijn verschillende apps en websites beschikbaar die kunnen helpen bij het vinden van laadpunten, zoals laadpaalnetwerken en de navigatiesystemen in uw auto.

Het is raadzaam om te controleren of uw laadpas werkt bij het laadpunt van uw bestemming. Indien nodig kunt u een extra pasje meenemen van een internationale aanbieder of een lokale laadpas aanvragen. Daarnaast is het van belang dat u rekening houdt met het bereik van uw auto en de afstand tussen laadstops. Uw rijstijl, belading en snelheid hebben invloed op de actieradius. Door te rekenen met 80% van de actieradius kunt u efficiënt laden.

laadpaal op vakantie, tips voor een zorgeloze reis

Laadpalen buitenland

Als u een lange afstand moet afleggen en snel wilt opladen, kunt u gebruikmaken van snellaadstations langs de snelweg. Deze stations bieden doorgaans een hoger vermogen en kunnen uw batterij op die manier in korte tijd gedeeltelijk opladen. Zo kunt u uw reis zo snel mogelijk voortzetten.

Snellaadstations zijn niet de enige laadpalen die u in het buitenland kunt gebruiken. U kunt ook gebruikmaken van reguliere laadpunten tijdens uw reis. Denk aan laadpunten bij tankstations, winkelcentra, hotels of andere openbare locaties. Deze laadpunten laden uw accu meestal langzamer op, maar zijn handig als u de tijd heeft om uw auto langer aan te sluiten.

Ook als u uw vakantiebestemming heeft bereikt is het laden iets dat moet gebeuren. Het is daarom aan te raden om vooraf te zoeken naar accommodaties met laadfaciliteiten. Een hotel, vakantiewoning of camping waar u als gast uw elektrische voertuig kunt opladen in een eenvoudig stopcontact of speciale laadpaal is natuurlijk een uitkomst.

Daarnaast is het aan te raden om de omgeving van uw vakantiebestemming te verkennen om te zien of er openbare laadpalen beschikbaar zijn in de buurt van bezienswaardigheden, winkelcentra of recreatiegebieden. Zo kunt u het laden gemakkelijk combineren met het genieten van uw vakantie!

Elektrische auto laden Europa

U kunt zeker in Europese landen prima op vakantie met een elektrische auto. De elektrische auto opladen in het buitenland kan op verschillende plekken door heel Europa. Het is aan te raden om uw reis vooraf goed te plannen, zodat u eventuele ongemakken kunt voorkomen. Onderzoek de beschikbare mogelijkheden van tevoren goed en geniet zorgeloos van uw vakantie!

Bij Autocentrum Douwe de Beer kunt u terecht voor het kopen en leasen van elektrische occasions van merken als Audi, BMW en Mercedes. Heeft u na het lezen van dit blog nog vragen over laadpalen of een vakantie met uw elektrische auto? Neem gerust contact met ons op voor advies! Onze specialisten helpen u graag verder.