Mercedes, Audi en BMW op de Consumer Electronics Show (CES)

Mercedes, Audi en BMW op de Consumer Electronics Show (CES) | Autocentrum Douwe de Beer

Autofabrikanten nemen steeds vaker deel aan de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas. Dit is dé beurs waar fabrikanten van over de hele wereld hun nieuwe technologische snufjes presenteren. Vroeger vond men hier vooral producenten van consumentenelektronica terug, maar tegenwoordig dus ook autofabrikanten zoals Mercedes, Audi en BMW. Iets wat natuurlijk niet verwonderlijk is, aangezien nieuwe auto’s tegenwoordig tjokvol technologie zitten.

Mercedes-Benz op de CES

Waar Mercedes-Benz tijdens de vorige editie van de CES nog het nieuwe MBUX-infotainmentsysteem introduceerde, was het dit jaar vooral de Interior Assist-functie die eruit sprong. Deze functie laat het interieur van de auto reageren op beweging, waardoor de verlichting bijvoorbeeld aanspring op het moment dat de auto ziet dat u ergens naartoe reikt om iets te pakken. Deze functie is voor het eerst toegepast bij de nieuwe Mercedes CLA, die werd getoond op de CES.

Audi in-car entertainment

Waar Mercedes de focus had op functionele technologie, was het Audi op de CES vooral om entertainment te doen. Het merk pakte uit met Audi Experience Ride, waarbij passagiers tijdens een ritje kunnen genieten van een virtual reality experience. Ook Audi Immersive In-Car Entertainment werd getoond, wat ervoor zorgt dat er 4D-films in de auto gekeken kunnen worden, waarbij de auto meebeweegt met de film. Tot slot werd door Audi de werking van Amazon Alexa getoond aan de hand van de nieuwe Audi E-Tron.

BMW virtual reality

Ook op de stand van BMW werd gebruikgemaakt van virtual reality, ditmaal om bezoekers de BMW VIsion iNext te laten ervaren. Dit is een concept car die is bedoeld om BMW’s visie op de auto van de toekomst over te brengen. Uiteraard lag de focus tijdens het ritje op hoe het is om in een autonoom rijdende auto te rijden, inclusief het gebruik van de BMW Intelligent Personal Assistant.

Luxe occasions bij Autocentrum Douwe de Beer

Hoewel de meeste op de CES getoonde snufjes nog toekomstmuziek zijn, komen we steeds vaker handige technische hoogstandjes tegen op de auto’s die wij inkopen. Zo kan het laatste model van de Mercedes S-Klasse bijvoorbeeld al in zeer vergaande mate autonoom rijden en zijn steeds meer van onze occasions uitgerust met een 360 graden camera of elektrische achterklep. Wij nodigen u van harte uit om ons uitgebreide aanbod luxe occasions te bekijken. Dit kan op onze website, maar natuurlijk ook onder het genot van een kopje koffie in onze showroom. U bent van harte welkom.