Mercedes en Bosch gaan zelfrijdende taxi’s testen

Mercedes en Bosch gaan zelfrijdende taxi’s testen | Douwe de Beer occasions

Daimler, het moederbedrijf van Mercedes-Benz, en Bosch, een grote fabrikant van auto-onderdelen, gaan eind volgend jaar in het Amerikaanse San José testen met grotendeels autonoom rijdende taxi’s. Met behulp van deze test hoopt San José inzicht te krijgen in innovaties die een oplossing kunnen bieden voor de mobiliteitsproblematiek binnen de stad, terwijl Mercedes en Bosch op deze manier hun nieuwe technologieën kunnen testen.

Zelfrijdende Mercedes S-Klasse

Mercedes en Bosch gaan testen met speciale versies van de Mercedes S-Klasse, welke autonoom kunnen rijden op niveau vier of vijf. Dit betekent dat de auto’s in principe volledig zelfstandig kunnen rijden, zonder dat er een bestuurder aan te pas komt. Uiteraard zullen de auto’s niet gelijk zonder bestuurder de weg op worden gestuurd en is er bij iedere rit iemand aanwezig die kan ingrijpen wanneer dit nodig zou zijn.

Mobiliteitsuitdagingen in San José

Tot slot is het niet geheel toevallig dat de tests in San José gehouden worden, aangezien deze grote Amerikaanse stad te maken heeft met een flinke bevolkingsgroei. Hierdoor is er met spoed behoefte aan innovaties op het gebied van mobiliteit. De autonoom rijdende taxi’s zullen beschikbaar worden gesteld aan een vooraf geselecteerd publiek, zij kunnen de dienst aanroepen met behulp van een speciale app.

Autocentrum Douwe de Beer: uw Mercedes (taxi) specialist

Bij Autocentrum Douwe de Beer houden we de technologische ontwikkelingen op het gebied van autonoom rijdende auto’s scherp in de gaten. Het is zelfs zo dat veel van onze occasions nu al in zeer ver gaande mate zelfstandig kunnen rijden en dat laten wij u graag ervaren. Bovendien zijn wij al meer dan tien jaar gespecialiseerd in Mercedes-Benz occasions en weten ook vele taxiondernemers ons te vinden. Op zoek naar een voordelige en luxe occasion? Kijk dan rustig rond op onze website of kom langs in onze showroom.