Mercedes EQA dé elektrische hatchback van de toekomst

Mercedes EQA dé elektrische hatchback van de toekomst | Autocentrum Douwe de Beer

Elektrisch rijden heeft zijn intrede in de autowereld al gedaan, maar in de toekomst zullen (volledig) elektrisch rijdende auto’s niet meer weg te denken zijn. Niet gek dus dat fabrikanten als BMW en Volkswagen al een elektrisch label hebben geïntroduceerd. Zo heeft BMW de I-serie en Volkswagen de I.D.-lijn.

Mercedes kon natuurlijk niet achterblijven en heeft het EQ-label geïntroduceerd. Op de autobeurs IAA in Frankfurt hebben zij afgelopen september het EQA concept model gepresenteerd, welke naar verwachting in 2020 op de markt zal komen.

 

EQA concept model

De Mercedes EQA is een volledig elektrische compacte hatchback en zal het kleinste model onder het EQ-label worden. De EQA heeft vierwielaandrijving en twee elektrische motoren, samen goed voor 272 pk. Dankzij een groot accupakket van 60 kWh bedraagt de elektrische actieradius 400 kilometer. Het model heeft een zeer aerodynamisch design en een strak uiterlijk. Opvallend is de dichte grille met daarop de ster van het merk.

Mercedes EQ-label

De EQA zal niet het enige model zijn binnen het EQ-label van Mercedes. Mercedes heeft als doel om in 2025 tien volledig elektrische auto’s in zijn aanbod te hebben. Hiertoe zullen ook modellen als de EQC, EQE en EQS behoren. Naar alle waarschijnlijkheid zal de EQC het eerste model zijn wat op de markt komt onder het EQ-label. Dit is een auto in het formaat van de C-klasse, maar verder laat Mercedes er nog weinig over los.

Elektrisch rijden in de toekomst

Waar nu nog maar weinig mensen met een elektrische auto rijden, zal dat straks zeker anders zijn. Vaak is de aanschaf van een elektrische auto nog erg duur. Toch zal de overheid elektrisch rijden steeds meer gaan aanmoedigen en belonen. Daarnaast worden benzine en diesel steeds duurder. Naarmate het aanbod groeit, zal het percentage van elektrische auto’s in het Nederlandse wagenpark ook steeds verder groeien.

Mercedes occasions bij Autocentrum Douwe de Beer

Autocentrum Douwe de Beer heeft inmiddels jarenlange ervaring met Mercedes en wij zijn groot fan van het merk. Wij hebben altijd een groot aanbod Mercedes occasions, bekijk hiervoor het actuele assortiment op onze website. In de toekomst hopen wij ons aanbod dan ook zeker uit te kunnen breiden met de nieuwe elektrische modellen. Heeft u interesse in- of vragen over een van de Mercedes modellen? Neem dan gerust contact op of kom gezellig langs in onze showroom.