MINI komt met volledig elektrische auto op de markt

MINI heeft recentelijk de volledig elektrische MINI Cooper S E gepresenteerd. Eind dit jaar zal het model in productie genomen worden. De MINI Cooper S E is qua prijsstelling en rijgedrag vergelijkbaar met de MINI Cooper S en is de eerste volledig elektrische auto die door MINI in productie wordt genomen.

De onthulling van de Cooper S E valt samen met de zestigste verjaardag van MINI en is onderdeel van een speciale verjaardagsreeks ter ere van deze gelegenheid. Dit houdt in dat er een aantal bijzondere verjaardagsedities op de markt komen, waaronder nu dus de MINI Cooper S E.

Elektrische auto van formaat

Deze nieuwe elektrische variant van MINI komt qua aandrijving in grote lijnen overeen met de BMW i3s. Dit is niet verrassend, aangezien MINI onderdeel is van BMW. Zo wordt de auto uitgerust met een aandrijflijn die afkomstig is van de BMW i3s. De MINI Cooper S E heeft daardoor een motorvermogen van 184 pk en een koppel van 270 Nm, wat zeker niet slecht is voor een auto van dit formaat.

Als het om opladen gaat, dan doet de auto het ook zeker niet slecht. In 40 minuten tijd is de accu namelijk alweer voor 80 procent opgeladen. Met een bijbehorend bereik van 200 tot 250 km, maakt dit de MINI Cooper S E daarmee een ideale auto voor woon-/werkverkeer. De auto trekt bovendien lekker snel op en is begrensd op een topsnelheid van 150 kilometer per uur.

MINI verwacht tot en met 2022 ongeveer 5.000 van deze auto’s op jaarbasis te gaan bouwen. In Europa en China zijn elektrische auto’s op dit moment namelijk sterk in opkomst en MINI denkt met dit model goed in te kunnen spelen op de toenemende vraag.

Elektrisch en hybride rijden met Autocentrum Douwe de Beer

Bij Autocentrum Douwe de Beer helpen wij u graag met de aankoop van een moderne tweedehands auto. In ons aanbod vindt u ook regelmatig elektrische- en hybride occasions terug. Wij verwachten dat deze auto’s in de toekomst een steeds groter onderdeel van ons aanbod uit zullen gaan maken. Onze verkoopadviseurs en technici volgen de ontwikkelingen op dit gebied daarom op de voet.

Uiteraard bent u ook welkom om uw elektrische auto te laten onderhouden in onze werkplaats. Onze monteurs worden regelmatig bijgeschoold op het gebied van autotechniek en kunnen daardoor ook uitstekend met elektrische auto’s uit de voeten. Een afspraak maakt u gemakkelijk online via onze website.