Nieuwe middenklassers zijn in trek

Nieuwe middenklassers zijn in trek | Douwe de Beer Occasions

Uit cijfers van LMC Automotive blijkt dat de nieuwe auto’s uit het D-segment (middenklassers) in Europa aan een opmars bezig zijn. De verwachting is dat de verkopen in dit segment het niveau van 2015 gaan overtreffen, terwijl dit niveau al het hoogste niveau was sinds 2012. Concreet is de verwachting dat er dit jaar 57.000 middenklassers meer verkocht gaan worden dan in 2015.

Het totaal aantal nieuw verkochte auto’s uit het D-segment zou daarmee voor Europa uitkomen op 688.000 stuks. Hoewel het nu goed gaat met de verkopen in het betreffende segment, verwacht LMC Automotive niet dat de stijging aanhoudt. Dit, omdat de middenklassers bijvoorbeeld concurreren met de alsmaar populairder wordende SUV’s.

De populairste middenklassers van dit moment

De ene middenklasser is de andere natuurlijk niet en daarom hebben wij voor u een lijstje samengesteld met de auto’s uit het D-segment die op dit moment het meest verkocht worden.

  1. Volkswagen Passat
  2. Skoda Superb
  3. Ford Mondeo
  4. Opel Insignia
  5. Peugeot 508
  6. Toyota Avensis
  7. Mazda6
  8. Renault Talisman
  9. Hyundai i40
  10. Citroën C5

Met ruim 91.000 verkochte exemplaren in de eerste vijf maanden van 2016, is de VW Passat verreweg de meest populaire middenklasser. De Skoda Superb volgt pas op ruime afstand met 38.000 verkochte exemplaren, maar is wel drie plekken in de ranglijst gestegen ten opzichte van 2015. De enige nieuwe binnenkomer in de lijst is de Renault Talisman.

Middenklassers bij Autocentrum Douwe de Beer

Omdat wij voornamelijk occasions van de merken Audi, BMW, Mercedes en Volkswagen aanbieden, kunnen wij u een ruime keus bieden in kwalitatieve middenklassers. Denk bijvoorbeeld aan de Volkswagen Passat, Audi A4, Mercedes C-Klasse of BMW 3-serie. Op basis van uw wensen en eisen kunnen wij u adviseren over een auto die hier het best bij aansluit. Uiteraard is het ook mogelijk om een proefrit te maken in verschillende modellen, om zo op basis van uw eigen bevindingen een weloverwogen keuze te maken. U bent hiervoor van harte welkom in onze showroom in Dronten.