Profiteer nu nog van de subsidie voor elektrische occasions!

Profiteer nu nog van de subsidie voor elektrische occasions!

Hoewel de subsidiepot voor nieuwe elektrische auto’s binnen een week al bijna leeg is, is de subsidiepot voor elektrische occasions nog goed gevuld. Nu is dan ook het moment om nog te kunnen profiteren van de aanschafsubsidie voor elektrische occasions!

Subsidie tweedehands elektrische auto

Het is vanaf 1 juli mogelijk voor particulieren om voor een elektrische auto een aanschafsubsidie te ontvangen, de subsidie voor nieuwe auto’s is €4.000 en voor tweedehands auto’s is dat €2.000. Na een week is er van de vrijgemaakte €10 miljoen subsidie voor nieuwe elektrische auto’s nog maar €1,6 miljoen over. Terwijl bij de vrijgemaakte €7,2 miljoen voor elektrische occasions nog ruim €6 miljoen over is. Waarschijnlijk is dit te herleiden naar het aanbod dat een stuk kleiner is bij tweedehands elektrische auto’s, toch zijn er genoeg mooie elektrische occasions te vinden!

Eenvoudiger een elektrische occasion rijden

De overheid wil het elektrisch rijden stimuleren met de subsidie, maar daarbij worden er ook allerlei andere investeringen gedaan om elektrisch rijden toegankelijker te maken. Het kabinet maakt namelijk 15 miljoen euro vrij voor het neerzetten van laadpalen. De provincies en gemeentes leggen hier nog eens 15 miljoen euro bij. Het komt erop neer dat er in 2021 maar liefst 213 nieuwe laadpalen per dag worden geplaatst, in 2025 zouden dit er zelfs 550 per dag worden. Het netwerk van laadpalen wordt daarmee steeds groter en zal uiteindelijk zorgen voor een dekkend en landelijk netwerk van oplaadpunten.

Elektrische occasion aanschaffen bij Autocentrum Douwe de Beer

Bij Autocentrum Douwe de Beer hebben we een aantal mooie elektrische occasions in ons aanbod. Met deze occasions kunt u nu nog profiteren van de subsidiepot voor elektrische auto’s. U kunt onze occasions eenvoudig online bekijken, maar u bent uiteraard ook van harte welkom om onze occasions te bekijken in onze showroom. Wij hebben onze showroom volledig aangepast aan de richtlijnen van het RIVM. Heeft u nog vragen, dan kunt u eenvoudig contact opnemen via ons online contactformulier of telefonisch via +31 321 – 320 202.