Teaser Audi A8 D5

Teaser Audi A8 D5 | Douwe de Beer Occasions Op 11 juli 2017 zal Audi de vernieuwde versie van haar vlaggenschip, de Audi A8 (D5), onthullen. Dit zal gebeuren tijdens de Audi Summit in Barcelona. In de aanloop naar dit evenement licht het Duitse topmerk steeds een tipje van de sluier op, om zo de interesse in de vernieuwde Audi A8 te vergroten. Het model zal het immers op moeten gaan nemen tegen de BMW 7-serie en de Mercedes S-Klasse en dat zal geen gemakkelijke opgave worden!

Designelementen: Audi Prologue

Net als andere modellen van de Volkswagen Group (VAG) wordt het design van de nieuwe Audi A8 gekenmerkt door strakke lijnen. Daarnaast zijn op recent vrijgegeven beelden bijvoorbeeld de LED-achterlichten van het nieuwe model duidelijk te zien en is het stuurwiel van de auto op geheel nieuwe wijze vormgegeven. Het kenmerkende lage radiatorrooster, wat we eerder zagen bij de Audi Prologue concept, wordt ook bij de Audi A8 toegepast. De verwachting is dat meerdere stijlelementen van dit concept zullen zijn toegepast in het ontwerp van de Audi A8 D5.

Aandrijving en autonoom parkeren

Eerder werd al bekend dat de Audi 8 leverbaar zal zijn met vijf verschillende motoren. Het gaat dan om twee benzinemotoren (4.0 liter V8 of 6.3 liter W12) en drie dieselmotoren (3.0 liter V6 TDI, 4.0 liter V8 TDI of 5.0 liter V10 TDI). Deze motoren zullen bovendien worden uitgerust met hybride techniek, welke ervoor zorgt dat de verbrandingsmotor wordt uitgeschakeld bij snelheden onder de 22 kilometer per uur. Dit heeft uiteraard weer een gunstig effect op het verbruik van de motoren.

Daarnaast heeft Audi onlangs onderstaande teaser uitgebracht die een tipje van de sluiter oplicht met betrekking tot de technische snufjes die zijn toegepast binnen het ontwerp van de A8. In het filmpje is onder andere te zien dat de auto zichzelf inparkeert terwijl de bestuurder niet in de auto aanwezig is. Dergelijke features zagen we eerder al in topmodellen van directe concurrenten Mercedes en BMW terug.


Exclusief Audi aanbod bij Autocentrum Douwe de Beer

Autocentrum Douwe de Beer is al meer dan 10 jaar gespecialiseerd in jonge occasions van de merken Audi, BMW, Mercedes Benz en Volkswagen. Onze verkoopadviseurs staan bekend om hun persoonlijke aanpak en zij zijn pas tevreden als er een perfecte match is tussen uw wensen en uw nieuwe auto. Ons aanbod bekijkt u gemakkelijk online, maar kunt u het best ervaren in onze showroom in Dronten. Wij nodigen u daarom van harte uit om eens langs te komen.