Technische hoogstandjes in de nieuwe BMW 5-serie

Technische hoogstandjes in de nieuwe BMW 5-serie | Douwe De Beer

De BMW 5-serie is al jaren mateloos populair, dus vond BMW het tijd om dit model een flinke upgrade te geven. De BMW 5-serie G30 is sinds begin 2017 leverbaar en is indien gewenst uit te rusten met een zeer groot pakket aan opties. Zo is het iDrive systeem flink verbeterd, wordt een sleutel met kleurendisplay standaard meegeleverd en is ook de Head Up Display (HUD) aangepakt.

BMW 5-serie iDrive

Grote veranderingen zijn er bijvoorbeeld op het gebied van het iDrive infotainmentsysteem. Het systeem is in de nieuwe 5-serie namelijk uitgerust met een aanraakscherm van 10,25 inch. De bestuurder en passagiers kunnen er voor kiezen om het systeem te bedienen met behulp van de bekende knop, met behulp van gebaren (gesture control) of door het touchscreen aan te raken. iDrive heeft diverse handige opties,. Zoals bijvoorbeeld het automatisch overnemen van een adres uit de agenda van een smartphone, om deze vervolgens in te stellen in de navigatie en de mogelijkheid om gemakkelijk notities op te nemen zoals bijvoorbeeld een boodschappenlijstje. Bovendien is ook de HUD aangepast, deze is tegenwoordig wel 70% groter dan de oude Head Up Display.

Display Key

Een andere grote verandering is de Display Key die standaard bij de BMW 5-serie G30 wordt geleverd. Deze ‘slimme’ sleutel is voorzien van een kleurenscherm en met de sleutel kunnen allerlei zaken geregeld worden. Zo kan bijvoorbeeld op afstand bekeken worden of de ramen en deuren van de auto wel gesloten zijn en kan de sleutel zelfs gebruikt worden om de auto in te parkeren terwijl de bestuurder zich buiten de auto bevindt. De handige sleutel is verbonden met het internet en kan gemakkelijk draadloos opgeladen worden door de sleutel in een vakje van de middenconsole te leggen.

Veiligheid van de BMW 5-serie 2017

Ook op het gebied van veiligheid heeft BMW bij de nieuwe 5-serie de nodige innovaties doorgevoerd. Denk bijvoorbeeld aan de uitgebreide rijassistent die automatisch de snelheid aanpast aan het overige verkeer en de auto gemakkelijk binnen de lijnen houdt. Komt een medeweggebruiker gevaarlijk dichtbij, dan kan het systeem ook automatisch een beetje uitwijken. Dankzij de verkeersbordherkenning is het kinderlijk eenvoudig om de maximumsnelheid aan te houden. Wanneer de borden aangeven dat de maximumsnelheid verandert, kunt u de auto met een druk op de knop naar deze snelheid brengen.

Autocentrum Douwe de Beer: uw BMW-specialist

Bij Autocentrum Douwe de Beer hebben wij ons toegelegd op de merken Audi, BMW, Mercedes en Volkswagen. Simpelweg omdat deze Duitse merken een superieure kwaliteit leveren en garant staan voor een ultieme rijervaring. De BMW 5-serie is voor ons dan ook een bekend model. U vindt deze regelmatig terug in ons aanbod. Kijk hiervoor snel op onze website of bezoek onze showroom.