BMW 5-serie occasions

Exterieur BMW 5-serie (G30) | Douwe de Beer occasionsDe BMW 5-serie is sinds 1972 in productie en inmiddels zijn er zes generaties van dit model geproduceerd. Het gaat hier om luxe middenklasser, die de concurrentie aangaat met de Mercedes E-klasse en de Audi A6. Origineel alleen verkrijgbaar als vierdeurs sedan, maar sinds 1991 ook als stationwagon (5-serie Touring) en sinds 2009 ook als vijfdeurs hatchback (5-serie Gran Turismo).

BMW’s 5-serie is standaard rijk uitgerust met zaken als cruise control, elektrisch verstelbare stoelen, lichtmetalen velgen en elektrische spiegels. Daarnaast zijn er diverse pakketten beschikbaar zoals het Executive en High Executive pakket. Een BMW met High Executive pakket is bijvoorbeeld voorzien van luxe opties als lederen bekleding, navigatie en xenon-verlichting. Een BMW is hierdoor gemakkelijk naar wens uit te rusten met de opties die u verlangt.

BMW 5-serie Touring (G31)

Exterieur BMW 5-serie Touring (G31) | Douwe de Beer occasionsHet eerste model van de BMW 5-serie stationwagon kwam in 1991 op de markt, bij BMW heet deze variant ‘Touring’. De G31 is de typeaanduiding voor de BMW 5-serie Touring die sinds 2017 beschikbaar is. Dit model heeft een bagageruimte van 570 liter, welke kan worden uitgebreid naar 1.700 liter als de achterbank wordt neergeklapt. Het is een stijlvolle en praktische auto die voor vele doeleinden gebruikt kan worden.

BMW 5-serie Gran Turismo (F07)

In 2009 werd de BMW 5-serie Gran Turismo aan het spectrum toegevoegd. Dit model combineert de eigenschappen van een SUV en die van een sedan in één elegant ontwerp. De lengte van dit model is vergelijkbaar met die van de luxe BMW 7-serie, terwijl de beschikbare hoofdruimte aan de BMW X5 doet denken. Een noviteit van de 5-serie GT is de achterklep die op twee manieren te gebruiken is. Doordat deze in tweeën is gedeeld kan de klep gebruikt worden zoals bij een sedan, maar ook zoals bij een SUV gebruikelijk is. Vanaf het volgende model zal de BMW 5-serie GT verdwijnen en zal het model onder de BMW 6-serie worden geschaard.

BMW 5-serie occasion

Interieur BMW 5-serie | Douwe de Beer occasionsEen BMW 5-serie occasion is een uitstekende keuze als u voor een betrouwbare auto met uitmuntende rijeigenschappen gaat. Voordat u op zoek gaat naar de ideale occasion is het zoals altijd belangrijk dat u bedenkt waar u de auto voor gaat gebruiken en welke uitvoering en motorisatie uw voorkeur hebben. De 5-serie wordt nieuw vaak zakelijk gereden en een Nederlandse BMW 5-serie occasion is dan ook meestal een ex-leaseauto. Bijkomend voordeel is dat deze auto’s vaak goed onderhouden zijn. Zoekt u een meer exotische uitvoering? Dan kan het importeren van een auto uit het buitenland een optie zijn. Autocentrum Douwe de Beer kan u hierbij helpen.

Uw BMW specialist

Wij zijn namelijk al meer dan 10 jaar gespecialiseerd in de auto’s van BMW. In onze showroom vindt u een breed aanbod met jonge BMW occasions, waarin naast de 5-serie ook de BMW 1-serie en BMW 3-serie altijd vertegenwoordigd zijn. Onze verkoopadviseurs kunnen u alles over onze occasions vertellen en kunnen u helpen bij het maken van een weloverwogen keuze.

Daarnaast beschikken wij over een eigen werkplaats met hoogopgeleide autotechnici, zij werken dagelijks aan BMW’s. Voor regulier onderhoud aan uw BMW, maar ook voor meer exotische problemen en storingen is Autocentrum Douwe de Beer daarom het aangewezen adres. Een afspraak maakt u eenvoudig via onze website.