Mercedes E-Klasse occasions

Mercedes E-Klasse Sedan W213 | Douwe de Beer occasionsIn 1993 werd door Mercedes de opvolger van de W124 aangekondigd onder de naam Mercedes E-Klasse. Dit model neemt het in de hogere middenklasse op tegen de Audi A6 en de BMW 5-serie. Bij veel mensen komt het beeld van de E-Klasse het eerst in ze op wanneer het over het merk Mercedes gaat. Dit komt doordat deze auto het meest verkochte model van het Duitse automerk is. Iets wat niet op de laatste plaats wordt veroorzaakt door de vele taxibedrijven die het model gebruiken door zijn relatief lage kosten per kilometer en ruime interieur.

Inmiddels zijn er vijf generaties van de Mercedes E-Klasse geproduceerd, waarbij de laatste generatie de aanduiding W213 (sedan) en S213 (stationwagon) heeft meegekregen. Deze generatie staat bol van de innovaties, bijvoorbeeld op het gebied van veiligheid en autonoom rijden. Achter het stuur voelt de E-Klasse vooral erg luxe aan, de stoelen zijn comfortabel, het geluidsniveau is laag en de vering is bijvoorbeeld uitstekend.

Mercedes E-Klasse Estate

De E-Klasse Estate is de stationwagon variant van het merk. Waar de sedan een bagageruimte heeft van 540 liter, is dit bij de Estate standaard 640 liter. Wordt de achterbank neergeklapt, dan is er zelfs 1.820 liter bagageruimte beschikbaar. Nieuw is dat de achterbank met een elektrische schakelaar kan worden ontgrendeld en kan worden neergeklapt.

Mercedes E-Klasse occasion

Mercedes E-Klasse Estate S213 | Douwe de Beer occasionsDoordat de E-Klasse een behoorlijk dominante positie heeft in zijn segment, zijn er genoeg tweedehands auto’s van dit model verkrijgbaar. De verscheidenheid binnen het aanbod is echter enorm. Zo zijn er bijvoorbeeld honderden verschillende combinaties mogelijk tussen aandrijving, carrosserie en opties. Ook wat betreft het aantal kilometers dat een tweedehands E-Klasse op de teller heeft, is er veel variaties. Relatief veel kilometers hoeft hierbij geen probleem te zijn, mits de auto tijdig het juiste onderhoud heeft gehad. Informeer bij aankoop van een Mercedes occasion daarom altijd naar de onderhoudshistorie. Onze verkoopadviseurs zullen u deze te allen tijde kunnen overleggen.

Uw Mercedes specialist

Autocentrum Douwe de Beer kan zich met trots uw Mercedes specialist noemen. Als onderdeel van de Mercedes Benz Specialisten Groep (MBSG) hebben wij ons in het bijzonder toegelegd op dit prachtige merk. Dit houdt in dat u in onze showroom een zeer ruim aanbod van jonge Mercedes occasions terug kunt vinden. Denk bijvoorbeeld aan de B-Klasse, C-Klasse, E-Klasse en S-Klasse. Omdat onze voorraad een hoog verloop kent is het verstandig om regelmatig onze website in de gaten te houden.

Maar wij zijn niet alleen gespecialiseerd in Mercedes occasions van hoge kwaliteit. Ook het onderhoud aan uw Mercedes E-Klasse of elk ander model van Mercedes kunnen wij voor u uitvoeren. Onze technici hebben alle kennis in huis om u van dienst te zijn in het geval van regulier onderhoud, storingen of een reparatie. U en uw Mercedes zijn bij ons van harte welkom.