Veel occasions afkomstig uit Duitsland

Veel occasions afkomstig uit Duitsland | Douwe de Beer Occasions

Duitsland is een belangrijke bron voor het occasionaanbod in Nederland. 63 procent van alle geïmporteerde personenauto’s in Nederland is namelijk gekocht bij onze oosterburen. Ook België speelt met 19 procent van alle geïmporteerde occasions een belangrijke rol. Onze beide buurlanden zorgen bij elkaar dus voor ruim 80 procent van de occasionimport.

Nederlandse import groeit

De afgelopen jaren is de Nederlandse import van occasions hard gegroeid. In dit jaar zijn er al bijna 140.000 occasions geïmporteerd. Dit is evenveel als in heel 2015. De occasionimport in Nederland bestaat vooral uit jonge occasions. En hoewel vaak gedacht wordt dat dit grote auto’s met een uitgebreid pakket aan opties betreft, blijkt dit uit cijfers van de VWE niet zo te zijn. In de meeste gevallen gaat het juist om de kleinere modellen. Zo is 75 procent van de occasions uit Duitsland een hatchback of kleine MPV.

Top 10 meest geïmporteerde occasions uit Duitsland

Naast de Duitse merken als Volkswagen, Mercedes, BMW en Audi worden er ook veel occasions van andere merken geïmporteerd uit Duitsland. Onderstaand een overzicht van de 10 meest geïmporteerde modellen uit Duitsland:

  1. Volkswagen Golf
  2. Volkswagen Polo
  3. Toyota Aygo
  4. Opel Corsa
  5. Citroën C1
  6. Ford Fiësta
  7. BMW 1-serie
  8. Peugeot 107
  9. Mercedes-Benz A-klasse
  10. Toyota Yaris

Een occasion laten importeren door Autocentrum Douwe de Beer

Het is mogelijk om met de professionele hulp van Autocentrum Douwe de Beer een auto te laten importeren! Dit kan zowel zakelijk als privé. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij u ondersteunen bij het soms best wel complexe en tijdrovende importproces. Via onze website is het mogelijk om een importaanvraag in te dienen, wij sturen u dan geheel vrijblijvend een offerte toe. Heeft u vragen betreffende het importeren van een auto? Neem dan gerust contact met ons op of kom langs in onze showroom.