Veilig met de auto naar de wintersport

Elk jaar weer gaan veel wintersporters met de auto richting de wintersportgebieden. Met een volgepakte auto gaan ze op pad. Een rit kan al snel zo’n 10 uur duren, maar met de welbekende files kan dit al snel oplopen. Daarnaast zijn winterse omstandigheden onderweg ook zeker geen uitzondering. Om goed voorbereid op weg te gaan, hebben wij een aantal tips voor u op een rijtje gezet.

Juiste spullen mee in de auto

In de wintersportlanden gelden verschillende regels wat betreft de verplichte veiligheidsuitrusting, zoals een gevarendriehoek en sneeuwkettingen. Het is daarom noodzakelijk dat u vooraf controleert welke veiligheidsuitrusting benodigd is voor de gebieden waar u door heen moet rijden. Daarnaast is het voor bepaalde landen ook nodig om vooraf de juiste documenten aan te schaffen. Zo heeft u bijvoorbeeld voor Oostenrijk en Zwitserland een vignet nodig en zijn er in Duitsland en Frankrijk milieustickers nodig. Aangezien het best even kan duren voordat deze aanvragen verwerkt zijn, is het belangrijk om dit op tijd in gang te zetten.

Bestand tegen winterse omstandigheden

Met temperaturen onder het vriespunt, kan het zijn dat de sloten en deurrubbers dichtvriezen. Om dit te voorkomen, kunt u de sloten het beste vooraf inspuiten met antivries of slotontdooier en de deurrubbers goed droog houden en insmeren met vaseline. Ook antivries in de ruitenwisservloeistof mag niet vergeten worden. Daarnaast zijn winterbanden onmisbaar. Hoewel ze niet in alle gebieden verplicht zijn, bieden ze veel meer grip in sneeuw en winterse omstandigheden. Wij raden u dan ook zeker aan om winterbanden onder uw auto te laten monteren.

Auto laten onderhouden

Een goede voorbereiding is het halve werk, in de wintermaanden zijn de omstandigheden op de weg nu eenmaal een stuk zwaarder. Tijdens de rit kunt u al snel te maken hebben met lage temperaturen. Het is daarom belangrijk om vooraf de juiste voorbereidingen aan uw auto te treffen. De accu is een van de gevoeligste onderdelen van de auto, de hoeveelheid energie die wordt onttrokken uit de accu loopt namelijk terug als de temperatuur daalt. Wanneer u uw accu vooraf laat controleren, komt u niet onverwacht stil te staan in de kou.

Auto winterklaar maken bij Autocentrum Douwe de Beer

Wilt u veilig met de auto naar uw wintersportlocatie rijden? Laat uw auto dan voor uw vertrek controleren in onze werkplaats. Plan uw afspraak eenvoudig in via ons online contactformulier of telefonisch via +31 321 – 320 202.