Audi A8 uitgeroepen tot ‘World Luxury Car 2018’

Audi A8 'World Luxury Car 2018' | Autocentrum Douwe de Beer

Onlangs is de nieuwe Audi A8 door 82 juryleden uit 24 landen uitgeroepen tot ‘World Luxury Car 2018’, dit gebeurde tijdens de New York Auto Show. Sinds november vorig jaar is de nieuwe Audi A8 op de markt en deze wordt gebouwd in het Duitse Neckarsulm. Met deze titel heeft Audi haar negende overwinning behaald bij de World Car Awards sinds 2005.

De juryleden prezen de A8 onder meer wegens het aantrekkelijke design van de auto, het comfort en de veiligheid voor de passagiers. Daarnaast speelden ook de rijprestaties, prijs-prestatieverhouding en milieuaspecten een belangrijke rol bij de overwinning van deze prestigieuze titel.

Voorbeeld voor de hele branche

Audi ziet de prijs als een grote eer, voor Audi in het algemeen en uiteraard voor het model zelf, het vlaggenschip van Audi. De nieuwe A8 is een toonbeeld voor de gehele branche, aangezien de auto voorzien is van innovatieve technieken. Audi zorgt hiermee voor nieuwe standaarden in de autotechniek. Het vernieuwende ‘Audi Touch Respons’ bedieningsconcept is hier een voorbeeld van. Daarnaast is de nieuwe A8 de eerste auto ter wereld die waarmee hoog autonoom (level 3) gereden kan worden!

Audi meest betrouwbare auto

Naast de Audi A8 heeft Audi nog diverse andere modellen die naast hun aantrekkelijk design en vele technische mogelijkheden, ook als erg betrouwbaar worden gezien. Zo komt Audi uitstekend naar voren in het ‘Used Car Report’ van de DEKRA, een onafhankelijke Europese kennisorganisatie. Voor het rapport is een onderzoek gedaan naar storingen van 522 modellen die tot 200.000 kilometer hebben gereden. Gedurende twee jaar tijd zijn gegevens verzameld van 15 miljoen garagebezoeken, waarbij relevante storingen zijn genoteerd en waar door middel van de DMI (Dekra Mängel Index) een score is uitgekomen.

De grote winnaar naar aanleiding van het onderzoek is de Audi A6. Met de minste storingen per kilometer is dit model als meest betrouwbaar naar voren gekomen. Naast de A6, hebben ook de Audi A1, Audi A3, Audi A4 en de Audi TT, allen in hun eigen klasse, een eerste plek weten te bemachtigen. De Mercedes-Benz E-Klasse en de Mercedes-Benz B-Klasse wisten een tweede plek te behalen.

Audi occasions bij Autocentrum Douwe de Beer

De betrouwbaarheid van Audi is één van de redenen waarom wij ons bij Autocentrum Douwe de Beer hebben toegespitst op dit merk. Voor het kopen van verschillende Audi topoccasions bent u bij ons dan ook op het juiste adres. Onze voorraad bestaat onder andere uit jonge Audi occasions waaronder de Audi A3, Audi A4 en Audi 6. Wij bieden u tevens de mogelijkheid om een Audi occasion te leasen op basis van financial lease. Wilt u een proefrit maken of ontvangt u graag meer informatie? Laat het ons weten via het online contactformulier of neem telefonisch contact op via het telefoonnummer 0321 – 320 202.