BMW viert jubileum met topjaar

BMW viert jubileum met topjaar | Douwe De Beer Occasions

Het gaat goed met BMW. Dit jaar bestaat het Duitse topmerk 100 jaar en nu blijkt bovendien dat er in 2015 meer auto’s van haar merken BMW, Rolls Royce en MINI zijn verkocht. In totaal verkocht het BMW concern vorige jaar wereldwijd 2.25 miljoen auto’s, waarvan 1.9 miljoen van het merk BMW.

De nettowinst van BMW nam in 2015 toe met 10 procent ten opzichte van het jaar 2014. Reden voor het bedrijf om dit jaar een recorddividend aan haar aandeelhouders uit te keren. De laatste jaren is BMW verwikkeld in een felle strijd met Audi en Mercedes, waarbij het bedrijf zijn concurrenten op dit moment voor weet te blijven als het gaat om de verkopen van luxe auto’s.

100-jarig bestaan voor BMW

In 1916 is BMW opgericht als fabrikant van vliegtuigen en motoren, 13 jaar later werd ook de eerste auto van BMW in productie genomen. Vandaag de dag staat het merk bekend om haar sportieve auto’s en is het de nummer 10 in de lijst van grootste autoproducenten wereldwijd. De meest bekende modellen van BMW zijn de BMW 3-serie en de BMW 5-serie. Dat BMW succesvol aan de weg timmert blijkt wel uit het feit dat het concern zo’n 6 miljard euro winst per jaar maakt.

De toekomst van BMW

In de toekomst is BMW van plan om af te stappen van grote, onzuinige modellen met veel vermogen. In plaats daarvan zal het bedrijf bijvoorbeeld inzetten op innovatie met betrekking tot elektrisch rijden. Daarnaast is de verwachting dat de BMW van de toekomst altijd verbonden zal zijn met het internet en zal de bestuurder ervoor kunnen kiezen om de auto autonoom te laten rijden wanneer dit gewenst is. Het uitgangspunt van BMW is hierbij altijd dat de emotionele ervaring die gepaard gaat met het bezit van een BMW behouden blijft. “Auto’s van BMW zijn immers niet alleen bedoeld om mensen te vervoeren”, aldus een topman van het bedrijf.

Luxe BMW occasions van Autocentrum Douwe de Beer

Bij Autocentrum Douwe de Beer gaan we voor kwaliteit en dat merkt u aan alles. Daarom focussen wij ons op de topmerken Audi, BMW, Mercedes en Volkswagen. Al onze occasions zijn speciaal geselecteerd op hun uitmuntende prijs-/kwaliteitsverhouding en luxe uitrusting. Kijk gerust rond op onze website of breng een bezoek aan onze fysieke showroom in Dronten. Onder het genot van een kop koffie of thee laten wij u graag zijn wat we in huis hebben!