De top-vijf meest populaire occasions van 2018

De top-vijf meest populaire occasions van 2018 | Douwe de Beer occasions

Dit jaar is het maar weer eens duidelijk geworden dat de populariteit van occasions alleen maar toeneemt. Uit een onderzoek van het occasionportaal Gaspedaal.nl bleek namelijk dat er tot nu toe in 2018 al ruim 1 miljoen occasions zijn verkocht. Dit is een stijging van 9,3 procent ten opzichte van vorig jaar. Maar welke auto’s zijn het meest gewild als occasion? Ook dat zocht Gaspedaal.nl voor u uit en de top-vijf van meest gezochte occasions op het portal leest u hieronder.

5. Volkswagen Golf

Op nummer vijf staat de Volkswagen Golf. Deze uitvoering van het Duitse automerk Volkswagen is al jarenlang een van de meest populaire voertuigen op de Nederlandse wegen. Ondanks de dieselaffaire, verhalen over matige betrouwbaarheid en een relatief hoge vraagprijs, staat de Volkswagen Golf nog altijd in de top-vijf van meest gezochte occasions.

4. BMW 3-Serie

Op plek vier staat de BMW 3-serie. Dit model is alweer een flink aantal jaar op de markt, maar dat heeft geen enkel negatief effect op de populariteit van deze auto. Zo doet de BMW 3-serie E46 het bijvoorbeeld ontzettend goed als occasion. Deze specifieke versie werd in 2017 maar liefst 21.000 keer verhandeld.

3. Volkswagen Polo

Op de derde plek in deze lijst vinden we de Volkswagen Polo terug. Als het om verkopen zou gaan, zou de Polo zelfs op een tweede plek staan, maar blijkbaar word er relatief minder vaak naar de auto gezocht dan dat deze verkocht wordt.

2. BMW 5-Serie

Bij de nummer twee van deze lijst, de BMW 5-serie, is het omgekeerde het geval. Een 5-serie wordt juist relatief minder vaak verhandeld dan dat deze gezocht wordt. Mede doordat de wat oudere modellen zoals de E39 en de E60 bekend staan als uiterst duurzame auto’s, is er nog altijd veel vraag naar dit specifieke model.

1. Mercedes-Benz C-Klasse

De Mercedes C-Klasse, welke de eerste plek bekleedt als het om meest gezochte occasions gaat, wordt ook relatief vaak gezocht en relatief minder vaak verhandeld. Net als een BMW 5-serie is een Mercedes C-Klasse uiteraard een premium model, met een bijbehorend prijspeil. Dit verklaart waarschijnlijk voor een groot deel het waargenomen effect.

Premium occasions van Autocentrum Douwe de Beer

Bent u op zoek naar uw nieuwe droomauto? Dan kunnen wij u misschien wel helpen. Onze showroom staat namelijk vol met de mooiste auto’s van premium merken als Audi, BMW en Mercedes-Benz. Ons huidige aanbod kunt u gemakkelijk bekijken op onze website, maar u bent ook van harte welkom in onze showroom in Dronten. Onze verkoopadviseurs staan van maandag tot en met zaterdag voor u klaar.