‘Duitse occasions kwalitatief superieur’

'Duitse occasions kwalitatief superieur’ | Douwe De Beer Occasions

Uit het Used Car Report 2017 van DEKRA, blijkt dat Duitse occasions van enkele jaren oud relatief weinig defecten vertonen ten opzichte van vergelijkbare occasions uit andere landen. Voor het rapport is data van ongeveer 15 miljoen APK-keuringen gebruikt, waarbij meer dan 500 verschillende modellen zijn vergeleken.

Bij dit onderzoek is enkel gekeken naar occasions van minimaal drie jaar oud, aangezien nieuwere auto’s vaak anders worden behandeld dan oudere auto’s. Vervolgens zijn de occasions niet vergeleken op basis van leeftijd, maar op basis van kilometerstand. Hierbij hanteert DEKRA drie categorieën: 0 – 50.000 kilometer, 50.000 – 100.000 kilometer en 100.000 – 150.000 kilometer. Tot slot krijgt ieder model een score toegekend die is gebaseerd op het aantal gerapporteerde defecten ten opzichte van het aantal gerapporteerde defecten bij de concurrentie. Een score van 100 zou hierbij een perfecte score zijn.

Audi A6 grote winnaar

De beste score overall gaat naar de Audi A6 (model 2011), in de categorie voor de hogere middenklasse. Dit model van het Duitse Audi krijgt een score toegekend van maar liefst 94,6 punten, waarbij het de Mercedes E-Klasse naar de tweede plaats overall verwijst (met 91,8 punten). Dat de Audi A6 en Mercedes E-Klasse top auto’s zijn wisten wij natuurlijk al langer. De opvolgers van de beide onderzochte modellen kunt u dan ook terugvinden in onze showroom.

Duitse occasions sterk vertegenwoordigd

Wat opvalt aan het rapport van DEKRA, is dat Duitse occasions het bijzonder goed doen. Maar liefst vijf van de negen categoriewinnaars zijn van Duitse origine. Zo wint de BMW 1-serie in de klasse voor compacte auto’s, de Audi A6 bij de hogere middenklassers, de Audi TT bij de sportauto’s / cabriolets, De Audi Q5 bij de SUV’s en de Mercedes V-klasse bij de bestelbussen. Vooral tweedehands Audi’s vertonen dus relatief weinig gebreken ten opzichte van occasions van andere merken.

Klasse Winnaar Score
Mini’s Honda Jazz 74,6
Compact BMW 1-serie 86,3
Middenklasse Volvo S60 / V60 89,4
Hogere middenklasse Audi A6 94,6
Sportwagen / Cabrio Audi TT 81,1
SUV Audi Q5 89,3
MPV Ford C-Max / Grand C-Max 80,0
Bestelbus Mercedes-Benz Vito / Viano 67,0
Grote bestelbus Renault Master 63,0

Autocentrum Douwe de Beer, uw specialist in Duitse occasions

Dat Duitse occasions kwalitatief hoogwaardig zijn, dat is voor ons geen geheim. Daarom hebben wij ons al meer dan tien jaar gespecialiseerd in occasions van de topmerken Audi, BMW, Mercedes en Volkswagen. In ons brede aanbod vindt u voornamelijk jonge, luxe tweedehands auto’s van deze merken terug. Onze kernwaarden zijn hierbij kwaliteit tegen een betaalbare prijs en persoonlijke service. Kijk eens rustig rond op onze website of kom langs in onze showroom. Wij zoeken graag met u mee naar de perfecte occcasion.