Mercedes-Benz en BMW populair in rapmuziek

Mercedes-Benz en BMW populair in rapmuziek | Douwe de Beer Occasions

Onderzoek naar het benoemen van automerken in rapmuziek heeft aangetoond dat de Duitse automerken Mercedes-Benz en BMW in de afgelopen 40 jaar het populairst waren onder rappers. Het onderzoek is uitgevoerd door de redactie van het Amerikaanse tijdschrift Car and Drive en deze heeft rapnummers van de afgelopen vier decennia geanalyseerd.

Mercedes-Benz grote favoriet van rappers

Met een vermelding in maar liefst 1.179 verschillende rapnummers staat Mercedes-Benz op de eerste plek. In de nummers wordt vaak gerefereerd naar het merk door middel van een koosnaam, zoals Merc, Benzo of Benzy. Naast de merknaam wordt er ook regelmatig verwezen naar een specifiek type voertuig. Vaak gaat dit om de meest luxueuze uitvoeringen die het merk heeft geproduceerd. De meest genoemde uitvoeringen van Mercedes-Benz zijn de CL, de G-Klasse, de E-Klasse en tot slot de S-Klasse. De voertuigen worden, niet geheel verrassend, daarnaast ook veelvuldig getoond in de videoclips die bij de betreffende nummers horen.

Het merk Maybach, een luxueuze zijtak van het merk Mercedes-Benz, wordt samen met het sportieve sub-merk AMG ook vaak genoemd. Wanneer al deze merken bij elkaar opgeteld zouden worden, zou Mercedes zelfs een score van maar liefst 1.998 referenties in de afgelopen 40 jaar behalen.

BMW op een welverdiende tweede plaats

Op de tweede plek in de lijst van meest genoemde automerken staat het eveneens Duitse automerk BMW. Dit merk heeft een vermelding in maar liefst 1.162 verschillende rapnummers. De meest populaire modellen van BMW die worden vernoemd zijn de 7-serie en de 3-serie. Onze andere liefde, Audi, neemt met 222 vermeldingen de vijftiende plek van de ranglijst in. Opvallend is dat het meest populaire automerk ter wereld, Volkswagen, vrijwel niet wordt genoemd. Bekijk hieronder de top-10 van de automerken waar in de afgelopen 4 decennia het meest over is gerapt.

Merk:Aantal vermeldingen:
1Mercedes1.998
2BMW1.162
3Ferrari844
4Cadillac825
5 Lamborghini757
6 Chevrolet643
7Lexus529
8Bentley448
9Maserati446
10Honda436


Occasions van topmerken bij Autocentrum Douwe de Beer

Bij Autocentrum Douwe de Beer hebben we een voorliefde voor auto’s van de grote Duitse merken, omdat deze auto’s een uitmuntende kwaliteit hebben. Wij zijn dan ook niet verrast dat rappers graag in een Mercedes of BMW rondrijden. De auto’s zijn immers luxe uitgerust, betrouwbaar en uiterst comfortabel. Bent u zelf op zoek naar een dergelijke auto? Dan helpen wij u graag verder. In onze showroom hebben we altijd een selectie prachtige auto’s voor u klaarstaan. Bekijk het gelijk online op onze website of kom eens vrijblijvend langs. We staan van maandag tot en met zaterdag voor u klaar.