Nederlandse politie kiest voor Mercedes Benz

Nederlandse politie kiest voor Mercedes Benz | Douwe De Beer Occasions De kogel is door de kerk, de politie neemt afscheid van Volkswagen en gaat haar nieuwe opvallende dienstvoertuigen bij Mercedes Benz bestellen. In totaal worden er 2.300 MPV’s van het type Mercedes B-Klasse besteld en 600 busjes van het type Mercedes Vito. Met de betreffende aanbesteding is een bedrag gemoeid van enkele honderden miljoenen euro’s. De interesse voor de aanbesteding was aanzienlijk, naast Mercedes deden ook Opel, MINI, Peugeot en BMW mee.

“Met een Mercedes kan je voor de dag komen”

Politievakbond NPB juicht de keuze voor Mercedes Benz van harte toe. Volgens voorzitter Jan Struijs brengt een Mercedes bijvoorbeeld een heel ander psychologisch effect teweeg dan een MINI. Mercedes is een merk waarmee je voor de dag kunt komen en dat respect inboezemt aldus Struijs. Ook de functionaliteit van de Mercedes B-Klasse en Vito worden door Struijs geroemd. Zo is de B-Klasse bijvoorbeeld snel, wendbaar en betrouwbaar gebleken na proefritten in diverse merken.

Nieuwe weg ingeslagen na omkoopschandaal

De Nederlandse politie besloot een nieuwe weg in te slaan nadat Volkswagen-importeur Pon betrokken raakte bij een omkoopschandaal. In plaats van één aanbesteding voor alle voertuigen, worden de voertuigen nu aanbesteed in zogenaamde kavels. Mercedes heeft met de B-Klasse en de Vito twee van deze kavels weten te bemachtigen. Eerder wist het merk de kavel voor ME-busjes te winnen, hiervoor heeft de politie de Mercedes Sprinter gekozen. De bedrijven VDL Bus en Terberg Specials zullen de B-Klasses en Vito’s om gaan bouwen en deze daarbij onder andere gaan voorzien van opvallende strepen en zwaailichten.

Autocentrum Douwe de Beer gaat voor kwaliteit

Dat de politie eerst al voor Volkswagen koos en vervolgens voor Mercedes kiest, is voor ons geen verrassing. Wij weten immers dat deze merken al jaren auto’s van bovengemiddelde kwaliteit produceren. Bij Autocentrum Douwe de Beer is het onze missie om u absolute topkwaliteit te leveren voor een prijs die niet anders dan redelijk kan worden genoemd. In onze collectie vindt u voornamelijk de topmerken Audi, BMW, Mercedes en Volkswagen terug. Kom vooral eens langs, u bent welkom met of zonder afspraak.