Nieuwe generatie Mercedes A-Klasse aangekondigd

Nieuwe generatie Mercedes A-Klasse aangekondigd | Autocentrum Douwe de Beer

Onlangs werd de nieuwe Mercedes A-Klasse onthuld in Amsterdam. Inmiddels zijn alle details bekend en kunnen wij u uit de doeken doen wat u van deze ‘compacte’ Mercedes kunt verwachten. Zo is het platform waarop de A-Klasse gebouwd wordt groter geworden, wat resulteert in meer ruimte voor de inzittenden én meer ruimte in de kofferbak.

Het design van deze generatie laat zich het best omschrijven als ‘clean’, aangezien Mercedes de auto heeft voorzien van zo weinig mogelijk afleidende lijnen. De neus van de nieuwe A-Klasse springt in het oog en heeft veel weg van de onlangs onthulde Mercedes CLS.

Interieur nieuwe A-Klasse drastisch op de schop

Voor het interieur van de A-Klasse koos Mercedes voor wat zij zelf noemt ‘modern luxery’. Dit betekent dat het interieur vergelijkbaar is met de Mercedes E-Klasse en op sommige vlakken zelfs met de Mercedes S-Klasse. Voor het eerst wordt afgeweken van het standaard instrumentenpaneel en is nu gekozen voor één langgerekt display dat bestaat uit twee touchscreens. Hierdoor kon het aantal knoppen op het dashboard drastisch teruggebracht worden. Wat verder opvalt zijn de fraai vormgegeven luchtroosters en de sfeerverlichting die in diverse kleuren ingesteld kan worden.

Kunstmatige intelligentie

Daarnaast introduceert Mercedes bij deze generatie van de A-Klasse MBUX, wat staat voor Mercedes-Benz User Experience. Deze spraak assistent maakt gebruik van kunstmatige intelligentie en leert zo wat de voorkeuren van de bestuurder zijn. Vertel MBUX bijvoorbeeld dat u het koud heeft en de auto zal de temperatuur automatisch aanpassen aan uw voorkeuren. MBUX wordt ingeschakeld op het moment dat u de woorden “Hey Mercedes” uitspreekt. Uiteraard zou Mercedes, Mercedes niet zijn, als de auto niet voorzien zou zijn van diverse veiligheidssystemen. Zo kunnen diverse systemen tot wel 500 meter vooruit kijken en kan de A-Klasse de snelheid bijvoorbeeld automatisch aanpassen op aankomen de bochten, met behulp van GPS.

Vanaf Mei 2018 verkrijgbaar

Reken erop dat de nieuwe Mercedes A-Klasse vanaf mei dit jaar verkrijgbaar zal zijn. In het begin zal de auto met twee verschillende benzinemotoren en een dieselmotor leverbaar zijn. Later zal er nog een benzinemotor aan het spectrum toegevoegd worden. Alle versies zijn standaard uitgerust met 7G-Tronic automaat met dubbele koppeling. Eind van het jaar zal ook de AMG-versie van deze auto geintroduceerd worden, die waarschijnlijk weer krachtiger zal zijn dan de huidige Mercedes A 45 4Matic.

Autocentrum Douwe de Beer: uw Mercedes specialist

Wist u dat we bij Autocentrum Douwe de Beer al jaren zijn gespecialiseerd in het merk Mercedes-Benz? Wij zijn zelfs lid van de Mercedes-Benz Specialisten Groep (MBSG). Dit betekent dat u bij ons hetzelfde niveau als bij de dealer kunt verwachten, maar dan met de persoonlijke aanpak die ons kenmerkt. Ook de nieuwe Mercedes A-Klasse kunnen wij uiteraard voor u bestellen en afleveren. Onze verkoopadviseurs kunnen u hier alles over vertellen.