Nieuwe Mercedes S-Klasse geïntroduceerd

Nieuwe Mercedes S-Klasse geïntroduceerd | Douwe De Beer Occasions

Tijdens de autoshow van Shanghai heeft Mercedes-Benz de vernieuwde S-Klasse geïntroduceerd. Het topmodel ontvangt vier jaar na de introductie van het huidige model een facelift. Diverse kleine en grotere wijzigingen zijn aangebracht om ervoor te zorgen dat de S-Klasse het topmodel van Mercedes blijft.

Traditiegetrouw werden nieuwe technologieën namelijk het eerst toegepast bij de Mercedes S-Klasse, maar bij de laatste introductie van de nieuwe Mercedes E-Klasse bleek dit model over een aantal features te beschikken die bij de S-Klasse nog niet beschikbaar waren. De S-Klasse blijft dus met recht ‘een klasse apart’. Vanaf juli 2017 beschikbaar voor de Europese markt.

Veiligheid nog verder verbeterd

Wijzigingen zijn er op het gebied van veiligheid en autonoom rijden. Zo is het Distronic systeem verbeterd en houdt de auto nog beter automatisch afstand ten opzichte van voorliggers. Daarnaast is het systeem zo aangepast, dat de Mercedes S-Klasse automatisch afremt voor bochten en kruisingen. Verder zijn de LED-koplampen verbeterd, welke volgens Mercedes-Benz op dit moment de beste LED-koplampen op de markt zijn. Met een bereik van 650 meter zijn deze koplampen nu nog beter in staat om zicht te bieden in het donker.

Interieur uitgebreid

Ook het interieur van de Mercedes S-Klasse heeft een update gekregen, waarbij de meest in het oog springende verandering, de widescreen cockpit is. Doordat de instrumenten voortaan volledig digitaal worden weergegeven, kan de bestuurder zelf kiezen welke informatie op welke plek wordt weergegeven. Daarnaast is het stuurwiel uitgerust met knoppen die touch-gevoelig zijn, waardoor ook veegbewegingen nu tot de mogelijkheden behoren. Daarnaast is er uiteraard ook een touchpad op de middenconsole aanwezig en kan er gebruikgemaakt worden van spraakbesturing.

Nieuwe uitstraling exterieur

Tot slot is ook het exterieur van de auto aangepakt, waarbij de luxe uitstraling nog beter naar voren komt. De Mercedes S-Klasse beschikt na de facelift standaard over sportieve luchtinlaten en duidelijk aanwezige chroomelementen. Wordt er gekozen voor Multibeam LED-koplampen, dan beschikken de koplampen bovendien over drie opvallende lichtfakkels. Bij de velgen zijn zeven nieuwe mogelijkheden beschikbaar om de auto een geheel eigen karakter mee te geven.

Autocentrum Douwe de Beer: ook voor uw Mercedes S-Klasse

In onze voorraad vindt u met enige regelmaat luxe Mercedes S-Klasse occasions terug. Deze toppers leveren wij bijvoorbeeld als VIP-taxi’s en zijn dus ook beschikbaar tegen taxiprijzen. Kijk gerust rond op onze website of kom langs in onze showroom om de mogelijkheden voor uw specifieke situatie vrijblijvend te bespreken. Weet u precies wat voor Mercedes S-Klasse u wilt, dan kunnen wij deze eventueel ook voor u in het buitenland zoeken en importeren.