Autoverkopen: Audi, BMW en Mercedes-Benz vergeleken

Autoverkopen: Audi, BMW en Mercedes-Benz vergeleken | Autocentrum Douwe de Beer

In het premiumsegment zijn het de Duitse autobouwers Audi, BMW en Mercedes die de markt wereldwijd domineren. Het zijn alle drie merken met een sterke reputatie, welke continu nieuwe modellen en innovaties ontwikkelen. Zo zijn het op dit moment vooral de steeds schoner wordende motoren en de diverse assistentiesystemen waarmee deze Duitse topmerken uitblinken. Inmiddels zijn de wereldwijde verkoopcijfers over het afgelopen halfjaar bekend en kunnen we vergelijken hoe de drie merken zich tot elkaar verhouden.

Audi

Wat verkopen betreft staat Audi op de derde plaats. Met 949.300 verkochte auto’s wist het automerk in het eerste half jaar van dit jaar 4,5 procent meer auto’s te verkopen. De belangrijkste afzetmarkten voor Audi zijn op dit moment Europa (439.450 stuks), China (306.590 stuks) en de Verenigde Staten (107.942 stuks). Inmiddels weet het merk al negentig maanden achter elkaar te plussen en dankzij de nieuwe Audi A6 is de verwachting dat de positieve cijfers nog wel even aanhouden.

BMW

Op de tweede plaats treffen we BMW aan. Het bedrijf wist in het eerste half jaar meer dan een miljoen nieuwe auto’s te verkopen (1.059.296 stuks). Wanneer de merken MINI en Rolls-Royce, welke ook onder het BMW-concern vallen, meegeteld worden, dan komen de verkopen zelfs uit op 1.242.507. De meest populaire BMW-modellen van dit moment zijn de BMW X1, de BMW 1-serie en de BMW 5-serie.

Mercedes-Benz

Maar de absolute winnaar als het op wereldwijde verkopen aankomt was in het eerste half jaar van 2018 Mercedes-Benz. Hiervan werden er in zes maanden tijd maar liefst 1.188.832 nieuw verkocht. Opvallend is dat er van de Mercedes S-Klasse, de absolute topper in zijn klasse, maar liefst 27,5 procent meer verkocht werden. Een flinke prestatie, aangezien veel automerken moeite hebben om de modellen in het topsegment aan de man te brengen. Ook de Mercedes GLC deed het goed, van dit model werden er bijna 10 procent meer verkocht.

Duitse premium merken bij Autocentrum Douwe de Beer

Autocentrum Douwe de Beer heeft zich volledig toegelegd op de verkoop van Duitse premium merken. In onze showroom treft u dan ook vooral jonge occasions van Audi, BMW en Mercedes aan. Stuk voor stuk prachtige auto’s, waar u jarenlang zorgeloos van kunt genieten. Daarnaast hebben we een eigen werkplaats, waar we uw auto vakkundig kunnen onderhouden en een eventuele storing snel kunnen verhelpen. We staan in de wijde omgeving bekend om onze persoonlijke sfeer en nodigen u dan ook van harte uit in onze showroom in Dronten.