Occasions in Nederland voordeligste van Europa

Occasions in Nederland voordeligste van Europa | Douwe de Beer

Niet alleen in Nederland, maar in heel Europa is de vraag naar naar tweedehands auto’s gestegen. Echter zijn er in de laatste jaren steeds minder nieuwe auto’s verkocht, wat zorgt voor een schaarste in jonge occasions op de Europese markt. Dit heeft helaas als gevolg dat de prijzen van occasions stijgen. Maar, anderzijds ook goed nieuws: in Nederland zijn de occasions het voordeligst vergeleken met de rest van Europa!

De gemiddelde prijs voor een occasion is in Europa €15.894. In Frankrijk zijn occasions met een gemiddelde van €19.289 het duurst en ook in Duitsland betaalt men een stuk meer dan het Europese gemiddelde, namelijk €18.309. Met een gemiddelde prijs van €13.020 zijn occasions in Nederland juist heel betaalbaar.

BMW 3-serie populairste occasion in Europa

Voor het onderzoek naar de Europese occasionmarkt zijn de landen België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Nederland, Oostenrijk en Spanje onderzocht. En hoewel in Nederland (en Italië) de Volkswagen Golf al lange tijd het meest gewilde model is onder de occasions, is dat over heel Europa genomen al negen jaar op rij de BMW 3-serie. De Volkswagen Golf zien we hier terug op nummer 2! In de rest van de top-vijf populairste modellen in Europa staan de BMW 5-serie, Audi A4 en Mercedes-Benz C-klasse.

Populairste kleuren Europese occasions

Qua kleur blijft in heel Europa zwart het populairst, ruim 28 procent van de Europeanen zoekt naar occasions in deze kleur. Daarna is grijs erg geliefd (18,3 procent), maar ook steeds meer mensen kiezen voor een witte auto. Met 14,6 procent staat deze kleur dit jaar op de derde plek, waar wit vorige jaar nog op plaats vier stond. Daarnaast worden zilver en blauw veel gekozen. Rode auto’s zijn relatief populair in Frankrijk en Nederland.

Voordelige occasions bij Autocentrum Douwe de Beer

Bij Autocentrum Douwe de Beer vullen we onze voorraad regelmatig aan met jonge, kwalitatieve occasions. Wij zorgen ervoor dat onze occasions aantrekkelijk zijn geprijsd en daarnaast is het ook mogelijk om elke occasion te leasen! Financial lease kan zowel zakelijk als privé voordelig uitpakken! Bovendien kunt u uw huidige auto inruilen. Bent u benieuwd wat uw huidige auto waard is? Stuur ons dan een een taxatieverzoek via de website.